7 évnél régebbi cikk

Teszteltük a 2016-os ország tortáját - Így készítik a fehérvári cukrászdák
·Gasztroteszt·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaTeszteltük a 2016-os ország tortáját - Így készítik a fehérvári cukrászdák
·Gasztroteszt·Utolsó frissítés: undefined

Néhány napja már köztudott, hogy a 2016-os ország tortája az Őrség zöld aranya, az Ország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő lett. Ilyenkor a regisztráló cukrászdák megkapják a pontos receptet és elkészítik a tortát. Mi pedig a nyakunkba vettük a várost, hogy megkóstoljuk, kinek hogyan sikerült megvalósítania a két süteményt.

A Fehérvár Médiacentrum munkatársai hosszas rábeszélés után vállalták a feladatot, hogy megkóstolják mind a hét tortát, hogy végül eldőljön, melyik sikerült a legjobban. A szabályok egyszerűek voltak: a zsűri tagjai nem tudták, hogy melyik tortaszelet melyik cukrászdából származik, nehogy ez befolyásolja a döntésüket; először küllemre, majd ízre adtak egytől ötig terjedő pontokat. Ezeket összeadtuk és a hét roppant kritikus kóstoló véleménye alapján eldőlt, hogy - a mi ízlésünk szerint legalábbis - melyik torta sikerült a legjobban. Íme a végeredmény:

A torták receptjeit megtalálod ebben a cikkünkben: Szeretnéd otthon elkészíteni az ország tortáit? Itt vannak a receptek!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek