7 évnél régebbi cikk

Ébresztő! 14 pörgős szám őszi reggelekre
Fehérvár Médiacentrum fotójaÉbresztő! 14 pörgős szám őszi reggelekre

Kedd. Még csak most kezdődött a hét, és ez a gondolat elég rosszul tud hatni a hétvégéből éppenhogy felébredő lelki állapotra. Nem csak korán kell ébredni és le kell húzni 8 órát az iskolában vagy a munkahelyen, de a következő hétvége is csak kerek négy nap múlva várható. Ha még az eső is esik, végképp elbúcsúzhatunk a jókedvünktől. Javíts a hangulatodon ezekkel a számokkal, hogy motiváltan, emelt fővel kezdhesd a hetet!

Az összeállításkor a következő kérdések merültek fel bennem: mennyi legyen a közkedvelt-ismeretlen zenék aránya? Mennyi magyar és mennyi külföldi legyen? Vajon fogjátok szeretni, ha régebbi számokat, őskövületeket is teszek bele? Aztán végül elvetettem minden kérdést és választ, és azokat a számokat válogattam be a reggeli ébresztőbe, amikkel magamat szoktam pörgetni, motiválni egy-egy kevésbé jól induló reggelen. Van köztük régi, új, magyar és külföldi, lassú és gyors. Remélem mindannyian megtaláljátok azt, ami reggel beindít és energiával töltenek fel addig, míg újra eljönnek a pihenés, kikapcsolódás boldog órái. Előítéleteket tedd félre, és inkább hallgass bele, szerezz új élményt.

V'Moto: Fekszem az ágyon

"... és épp olyan messze vágyom, ahova csak a szél jut el!"  Kell ennél motiválóbb sor egy keddi reggelen? Ennek hallatán talán már nem egy tömérdek feladattal, munkával és kötelezettséggel teli hét áll előttünk, hanem egy csomó lehetőség, váratlan fordulat, döntés szabadsága! Ki tudja, hétvégén már lehet Balin süttetjük a hasunkat.

Take That: Get ready

Ha láttad a Kingsmant, tudod milyen brutális dolgokon mehet keresztül egy angol elit osztaghoz csatlakozó újonc. Mindettől függetlenül a hétre nekünk is edzeni kell az agyat, a lelket, a testet, hogy túléljük, szóval készülj fel! 

Michael Bolton: Go distance

A Herkules című disney-rajzfilmnél kevés motiválóbb mesét ismerek. A küzdésről szól, a harcról, az elbukásról és az újra felállásról. Csak így kerülhetünk az istenek közé az Olümposzra. Igen, hosszú és rögös az az út, de vigasztaljon a tudat, hogy mindannyian egy heppiendben reménykedünk.

Majka: Ilyen a boksz

Már a Rocky-filmekkel is megtanultuk, hogy két ember 15 menet után elég durván tud kinézni. Nos, sokszor nincs ez másként a hétköznapokban sem, ahol mindenkinek meg kell vívni a saját csatáit. Itt az ideje felvenni a kesztyűt. 

Avicii: Wake me up

Ej, mikor volt már 2013? Hát nem tegnap. Akkoriban a rádióból, bulihelyekről, csapból, mindenhonnan ez a szám szólt. Nem is véletlenül. Elevenítsük fel, miért is?

Journey: Any way you want it 

Örök klasszikus, ami már számos feldolgozásban napvilágra került. Hiába, az "ahogy csak akarod" téma nem megy ki a divatból.

 Queen: Princes of the universe

Hegylakó, Christopher Lampbert, izmok, összecsapás és Queen. Kedd reggelre kell ez a harcias szellem, hogy mi legyünk végül az egyetlenek, akik minden csatában felülkerekednek, minden ellenfelen győzelmet aratnak!

Afrojack vs. Thirty Seconds to Mars: Do or die

Kicsit durva ennek a számnak a címe, Tedd vagy halj meg, de ha mélyebben belegondolunk, találunk benne nem kevés motivációt. A lényeg: lépj a tettek mezejére.

Fun.: We are young

Fiatalság örök száma. Az ifjúság nem függ kortól, élethelyzettől. A fiatalság csak attól függ, hogyan állsz hozzá az élethez. Mint ahogy huszonévesen is lehetünk öregek, úgy hatvanévesen is lehetünk fiatalosak!

Axwell Ingrosso: Something new

Az élet sokszor próbára tesz bennünket. De jusson ilyenkor eszünkbe ez a szám, hallgassuk meg és rájövünk: minden vég valami újnak a kezdete. Felesleges számolgatni, centizgetni a jövőt, úgysem úgy fog történni, ahogy elterveztük. Csak élvezd a váratlant, készülni úgysem tudsz rá.  

The Beatles: Twist and shout

Az alábbi videóban ugyan nem a négy gombafej látható, de a hang és a szám az övék. Csak éppen Matthew Brodericknek kölcsönözték azt a Meglógtam a Ferrarival című 1986-os filmben. 

Nickleback: What are you waiting for

Hétfőkre, keddekre új élet elkezdéséhez kiváló zene, a videó pedig kicsit meg is dobja az adrenalin szintünket. 

Rachel Platten: Fight song

Jó szám, erőt ad a hétfőkhöz és egyéb sorscsapásokhoz.

Fenyő Miklós: Csavard fel a szőnyeget

Egy időben - elég sokáig - konkrétan ez a szám volt az ébresztőm csengőhangja. Mondanom sem kell, már az első leütésekre kipattant a szemem. Azonban tíz szundizás után már enyhe kiakadást szült a családban, szóval végül mennie kellett. 

Nos, ezeket a számokat gondoltam nektek kedd reggelre. Lehet, van köztük pár klasszikus értelemben vett cikis szám - már megkaptam itt a szerkesztőségben, hogy "Take That? Te nem vagy normális!", és a kolléga még nem is látta Michael Bolton bongyori haját, na majd most. Azonban, ha mindenhez így közelítünk, akkor semmi újjal nem fogunk találkozni. Szóval próbálj meg nyitott lenni, és tedd élvezetessé a hétköznap reggeleket is. Ébresztő!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek