7 évnél régebbi cikk

64 év után végleg bezárt a Kossuth utcai fényképészet
·Hírekemlék·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója 64 év után végleg bezárt a Kossuth utcai fényképészet
·Hírekemlék·Utolsó frissítés: undefined

Zárt ajtó, üres kirakatok, ez a szomorú látvány fogadja ma a vendégeket, az egykor pezsgő, Kossuth utcai műterem előtt. Végleg bezárt ugyanis a korábban itt működő fényképészet.

Kevés olyan székesfehérvári lakos van, aki legalább egyszer ne járt volna az üzletben, legyen szó igazolványképről, tablófotózásról, családi felvételről és még sorolhatnám. Böbe néni mindig kedvesen, segítő szándékkal állt a vendégekhez, a fotózások is jó hangulatban zajlottak. Azonban ez mára csak emlék, ugyanis 2016. augusztus 22-én az üzlet végleg bezárt. Békésiné Lehelvári Erzsébet, a Fejér Megyei Fényképész Szövetkezet elnöke elmondta: a taggyűlés közös döntése volt a Kossuth utcai üzlet bezárása.

A Fejér Megyei Fényképész Szövetkezet 1952. június 15-én alakult, a műterem is ebben az évben nyitotta meg kapuit a 14 alapító tagnak köszönhetően. Az alapítók között volt Hajdú Sándor, Hajdú Sándorné, Hajdú Sándor, Hajdú Sándorné,(nem elírás, valóban 2 Hajdú Sándor és Hajdú Sándorné volt az alapítók között) Hege László, Hege Róbert, Hege Róbertné, Nagy László, Nagy Lászlóné, Szabó Györgyné, Szigmeth Kálmánné, Tóth Károly, Tóth Károlyné.

A Szövetkezet tagjai, az alapító tagok előtti tisztelgésből emléktáblát szeretnének elhelyezni a Kossuth utca 15. szám alatt található épület falán. A Tolnai úti  és a Fő utcai üzletek tovább üzemelnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek