7 évnél régebbi cikk

A Google rájött, hogy hiányzik nekünk a Pasziánsz
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Google rájött, hogy hiányzik nekünk a Pasziánsz

Mióta elszaladt velünk a Windows és már a 8 és 8.1 is a múlté, kicsit feledésbe merültek a korábbi verziókból jól ismert játékok. A nemrég megjelent Windows 10 is méltatlanul hanyagolja a korábban sokunk kedvenceként ismert pasziánszt vagy amőbát (korábban aknakeresőt), de említhetnénk még a Mahjongot is. Emlékszik ezekre még egyáltalán valaki?

Máig sokan kérdezik tőlem is, hogy ezekben az új Windows-okban hol keressék a régi játékokat? Nagyon egyszerű a válasz: sehol. Tudniillik  a Microsoft nagyvonalúan kicserélte a játékokat. No és átpakolta azokat az Androidtól és az Apple-től megirigyelt Microsoft Áruházba, ahonnan viszont csak Microsoft-fiókot létrehozva (regisztrációt követően) lehet bármit is letölteni.

 

Pedig, hogy pestiesen fogalmazzak: igény az volna, csak... Szóval a régi pasziánsz és társai reinkarnációi elérhetőek, akár asztali Windows-ra, akár androidos, iOS-es okostelefonokra, tabletekre, de külön kell vadászni az egyáltalán használható és letölthető verziókat, amik persze mind dugig vannak tömve reklámokkal. Vagy ha nincs benne reklám, akkor meg nyúlhatunk a bankkártyánkért. Így aztán a régi fíling már rég nem ugyanaz. De a Google megérezte a lehetőséget ebben is.

A Google augusztus végi Blog bejegyzésében jelentette be, hogy a már-már retró játéknak tekinthető Pasziánszt és Amőbát újraéleszti. A Google keresőben, akár asztali, akár okostelefonos verzióban használva, ha rákeresünk a játékok angol kifejezésére (pasziánsz esetén solitaire, Amőba esetén tic-tac-toe) máris játszhatjuk kedvenc játékunkat. Telepíteni sem kell, a játék online verzióban fut és nem bombáz minket nem kívánt reklámokkal sem. Sőt, ha túl könnyen meg tudnánk verni a gépet, akkor még kapcsolhatunk nehezebb fokozatra is. Ennyi! Elő a Google keresővel és indulhat is a játék!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek