7 évnél régebbi cikk

Ha valahol, akkor a Hunyadiban tudják, hogyan kell Halloweent ünnepelni
Fehérvár Médiacentrum fotójaHa valahol, akkor a Hunyadiban tudják, hogyan kell Halloweent ünnepelni

Egészen biztosan nem volt menőbb középiskola a városban pénteken a Hunyadinál. A szakgimnáziumban úgy megünnepelték ugyanis a Halloweent, ahogy illik. Hülyén táncoló halálfejek, faragott tökök, feldíszített osztálytermek, Demóna, Joker és McGalagony professzor. Meg egy lúdláb-torta.

Bár az angolszász országok (és egyre inkább a világ többi része is) csak október 31-én ünnepli a Halloweent, a Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban néhány nappal előre hozták a dolgot. Vagyis akár írhattam volna azt is, hogy egy héttel, mert az őszi szünet előtti utolsó napok a tökök, halálfejek, denevérek és boszorkányok jegyében teltek az iskolában. A tökfaragó verseny eredményei egy első emeleti asztalon sorakoznak, az osztálytermek többségét a Halloween klasszikus figuráival ragaszthatták tele a diákok, pénteken pedig a többségük valamilyen filmből vagy történetből ismert ijesztő figurának öltözött be. 

Halloween tök a Hunyadiban (Fotó: Horváth Reni)

A hatodik óra után aztán az egész heti teljesítményt értékelte a tanárokból verbuvált szakértő zsűri: kiderült, kik a Hunyadi legjobb tökfaragói és egy iskolaudvari felvonulás után az is, hogy melyik jelmezek nyerték el leginkább a zsűri tetszését. A 12/B pedig nem utolsósorban a csapat élén haladó és rendkívül hülyén táncoló porondmesternek köszönhetően különdíjat is kapott. Mutatjuk, hogyan néztek ki ők a délutáni parádén:

Napszemüvegben a parédézó porondmester halálfej (Fotó: Horváth Reni)

A jelmezverseny harmadik helyén ez a fantasztikus kompozíció végzett:

Második lett Joker fehérvári, ráadásul női verziója:

A győztes pedig a végig kiválóan szerepben maradó, teljesen érzelemmentes Demóna lett:

Hazafelé elmajszoltunk egy, a büfében vett sült tököt és azon gondolkoztunk, milyen kár, hogy akkor, amikor mi jártunk gimnáziumban, még nem volt divat a Halloween megünneplése. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy olyan régen volt, amikor középiskolások voltunk (de). Elnézve ezt a mai bulit, kicsit azért irigykedünk azokra, akik most lehetnek diákok. 

Még több fotót a buliról ide kattintva nézegethetsz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek