7 évnél régebbi cikk

Te döntesz: a fehérvári kórház, egy seregélyesi gyermekgyógyász vagy a sárbogárdi mentőállomás kapjon támogatást
Fehérvár Médiacentrum fotójaTe döntesz: a fehérvári kórház, egy seregélyesi gyermekgyógyász vagy a sárbogárdi mentőállomás kapjon támogatást

A helyi közösségek döntik el, melyek legyenek azok a lakókörnyezetükben lévő gyermekegészségügyi intézmények, amelyek egyenként bruttó 350 000 forint, összesen 9 millió forint támogatást kapnak az egyik nagy kereskedelmi bank területi pályázatának keretében karácsonykor. Székesfehérvár és vonzáskörzetének területi esélyesei közé került a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Dr. Horváth Tibor gyermekgyógyász, valamint a Sárbogárd Mentőállomás.

A dolog úgy néz ki, hogy a különböző gyermek-szakkórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályai pályázhattak a K&H gyógyvarázs programjára. Ez a program már 13 éve működik, idén azonban olyan területi pályázattal bővítették ki, amelynek köszönhetően mindenki a saját lakókörnyezetében lévő gyermekegészségügyi intézmények közül választhatja ki a támogatandó kórházakat, rendelőket, mentőállomásokat. 

A programra összesen 117 - köztük 96 vidéki - intézmény jelentkezett, amelyeknek 80 százaléka műszerekhez, 20 százalékuk pedig bútorok beszerzéséhez vagy felújítási munkálatokhoz igényelt támogatást. Területenként három intézményt juttatott a döntőben a szakmai zsűri, a végső nyertes azonban az lesz, akire a legtöbben szavaztak. Az összesített eredmény a bankfióki és az online szavazásokból áll össze.

Szavazni a bank oldalán, vagy ide kattintva lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek