7 évnél régebbi cikk

A Teleki Blanka Gimnázium csapata nyerte a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt
·Oktatásverseny·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Teleki Blanka Gimnázium csapata nyerte a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt
·Oktatásverseny·Utolsó frissítés: undefined

A Szegedi Tudományegyetem idén ötödik alkalommal rendezte meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, melyen ezúttal a fehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákjai végeztek elsőként és 240 ezer forint összértékű ösztöndíjat nyertek.

Mintegy negyvenöt darab, három főből álló csapat jelentkezett idén a szegedi Szent-Györgyi Albert tanulmányi versenyre. Ez 135 diákot jelent. A tanulóknak több tudományterületen, fizikai, kémiai, biológiai témakörökben megszerzett tudásukról kellett számot adniuk, valamint a neves Nobel-díjas tudós életművével, a C-vitaminnal és korának tudománytörténeti vonatozásaival kapcsolatban is rendelkezniük kellett ismeretekkel.

A tanulmányi verseny múlt hét pénteki írásbeli fordulója után a negyvenöt csapatból mindössze hat jutott tovább: három budapesti, egy debreceni, egy veszprémi és egy székesfehérvári - írja a délmagyar.hu.

A hat csapatnak szombaton tíz kérdéscsokorra kellett válaszolnia, ez alapján dőlt el a sorrend. Az ország legerősebb gimnáziumait felvonultató versenyen a nyertes a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium csapata lett, kiváló teljesítményükkel 240 ezer forint összértékű ösztöndíjat nyertek. Ezzel maguk mögé utasították a debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapatát, akik második helyezettként 180 ezer forint összértékű ösztöndíjjal mehettek haza, valamint a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapatát is. 

A mém kategóriában - melynek témája a Magyar Nobel-díjasok volt - a makói József Attila Gimnázium "A-003" csapata érte el az első helyezést, míg a Szent-Györgyi és 1956 - A magyar tudományosság kirajzása témakörű filmek közül az orosházi Táncsics-gimnázium csapatának Az utolsó órák című alkotása bizonyult a legjobbnak. 

Ezúton is gratulálunk a Teleki Blanka diákjainak!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek