7 évnél régebbi cikk

December 23-ig várja a gyerekeket a magyar Mikulás Nagykarácsonyban
·ProgramokMikulás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaDecember 23-ig várja a gyerekeket a magyar Mikulás Nagykarácsonyban
·ProgramokMikulás·Utolsó frissítés: undefined

Fejér megye déli részén, Dunaújvárostól nem messze terül el Magyarország mesebeli községe Nagykarácsony, ami 1995 óta a magyar Mikulás otthona. Bár az ünnep már elmúlt és mostanra remélhetőleg minden gyerekhez sikerült eljuttatnia az ajándékokat, a magyar Mikulást még december 23-ig meg lehet látogani a házában.

A magyar Lapföldként is nevezhető Nagykarácsony egy Fejér megyei község, mindössze 1500-an lakják. Plusz egy Mikulás.

A település neve 1702-ben is Karácsonyszállásként szerepelt, míg végül 1953-ban a keresztségben megkapta a Nagykarácsony nevet. A hely nevezetességeihez tartozik a Szeretet Posta, melynek keretében a Magyar Posta különleges karácsonyi bélyegzővel látja el az ekkor küldött képeslapokat. A posta ötlete volt Nagykarácsony másik és egyúttal legizgalmasabb látnivalója, a Mikulásház is. 

A posta 1994-ben pályázatot hirdetett a gyerekek körében a karácsonyi bélyeg megtervezésére, a jutalom pedig nem más volt, mint egy táborozás Nagykarácsonyban. És máris kész volt a terv: Nagykarácsony lesz ezentúl a magyar Mikulás otthona, akit a magyar gyerekek nem csak meglátogathatnak, de írhatnak hozzá levelet is, melyekre a Nagyszakállú kézzel írott levélben válaszol.

Több mint húsz éve fogadja a gyerekeket otthonában a magyar Mikulás (Fotó: mapio.net)

1995 óta minden évben november 13. és december 23. között otthonában fogadja a gyerekeket és családokat a magyar Télapó. Lakhelyére látogatva amellett, hogy személyesen találkozhatsz a "csoki vagy virgács" döntéshozójával, megnézheted a rénszarvasait, a Lapföldi keringőt, a műhelyét és az ott dolgozó manókat, szombaton és vasárnap pedig bábszínházzal és gyerekkoncertekkel vár Nagykarácsony.

A programokat folyamatosan követheted a Mikulásfalva Facebook oldalán, a Fehérvár TV összeállításában pedig egy pillanatra be is kukkanthatsz a nagykarácsonyi Mikulásházba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek