7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: detektívjáték, A nyughatatlan-koncert, mozikban a Zsivány Egyes és Gárdonyba jön a The Bits
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: detektívjáték, A nyughatatlan-koncert, mozikban a Zsivány Egyes és Gárdonyba jön a The Bits
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Zenétől lesz hangos Fehérvár és környéke advent negyedik hétvégéjén. A Fehérvári Advent programajai közt lesz Janicsák Veca-koncert, a Nyolcas Műhelyből Johnny Cash-dallamok szállingóznak majd A nyughatatlan zenekar jóvoltából, a Ciszterci templomban Bach és Händel művei élednek fel, Gárdonyba pedig érkezik a The Bits és velük együtt a vérbeli Beatles-slágerek. Mindezeken túl a mozikban valószínűleg már az első sorba kapható jegyekért folynak a harcok az új Star Wars-filmre, a Zsivány Egyesre. Lesz még detektívjáték, beleszagolhasz a fafaragás művészetébe is és drukkolhatsz az Alba Fehérvárnak a Körmend elleni kosármeccsen. Ja és meggyújthatjuk a negyedik adventi gyertyát is. Körülbelül ennyi, nézzük mindezt részletesebben.

Péntek: Ez képtelenség! - karácsonyi detektívjáték
Mikor? december 16., péntek 16:30
Hol? Új Magyar Képtár

Oda vagy a krimikért, a bűneseteket feldolgozó filmekért, könyvekért és sorozatokért? A nyomozás már-már a szenvedélyed és imádod átélni azt az eufóriát, ami az igazság kiderítése és a bűnösök leleplezése után fog el? Akkor a péntek délutáni fehérvári programot neked találták ki. A Szent István Király Múzeum karácsonyi detektívjátékán kiderítheted a ki, mikor, hol és hogyan kérdésekre a választ, és személyesen átélheted a nyomozás izgalmát. Figyelem, az ügy rendkívül bonyolult, ide dörzsölt detektívek kellenek! A programon való részvétel 350 forint, a találkozó helyszíne viszont titkos. Az információs vonalat és kontaktot az esemény Facebook oldalán találod. 


Ünnep: Fehérvári advent

Mikor? december 16-18., péntek-vasárnap
Hol? Belváros

Rohan az idő, ezen a hétvégén már az utolsó, negyediknek maradt rózsaszínű gyertya is meggyullad az adventi koszorún. Ennek örömére Fehérvár szintén sokféle zenés műsorral, kézműves programmal, sötétedéstől pedig ünnepi fényfestéssel várja a belvárosban lézengőket. A bódéárusok étel- és italkínálatai, valamint portékái mellett szombaton 19 órától lesz Odett koncert, vasárnap 17:30-tól Galambos Dorina és Héjja Katalin, 19 órától pedig Janicsák Veca várja a Zichy és az Adventi színpad körül bolyongó fehérváriakat. Szombaton 15 és 19 óra között apró ajándékokat, vasárnap ugyanebben az időpontban fénybefőtteket készíthetünk a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesülettel. A részletes programot a Facebook oldalon találod, az alábbi videóban pedig a Quimby kultikus számát hallhatjuk az énekesnő előadásában.

 


Koncert: A nyughatatlan

Mikor? december 17., szombat 20:30
Hol? Nyolcas műhely

Bréking: Johnny Cash feltámadt! Na jó, nem a személyes valójában, de ha szereted Elvis Presley kortársának zenéit - vagy az életéről készült A nyughatatlan című filmet -, akkor szombaton irány a Nyolcas Műhely. A 2010-ben megalakult A nyughatatlan zenekar az említett életrajzi film után kapta nevét, zenéik között pedig a Cash-számok mellett saját szerzeményeik is megtalálhatóak, melyekben vegyítik az '50-es évek rockabilly stílusát saját zenei világukkal. A belépő 1200 forint, a jó hangulat pedig garantált, további részletekért pedig evezz tovább a Facebook-eseményre


Komoly: Barokk karácsony

Mikor? december 17., szombat 19:00
Hol? Ciszterci Templom

A komoly zenéket kedvelők sem maradnak program nélkül Fehérváron a négygyertyás adventi hétvégén. A Nagyboldogasszony Ciszterci Templomban szombat este az Ifjúsági Fúvószenekarnak és a Hermann László Zeneiskola Növendék fúvósainak közös előadásán csendülnek fel újra Bach, Händel, Corelli és Purcell művei. Készüljünk együtt a karácsonyra a barokk kor halhatatlan mestereinek zenéit felélesztő koncerten, melynek pontos infóit a Facebookon találod. 


Sport: Alba Fehérvár vs. Egis Körmend

Mikor? december 17., szombat 19:30
Hol? Alba Regia Sportcsarnok

Kosárlabda bajnoki mérkőzésnek lesz helyszíne a Gáz utcai sportcsarnok, melyen az Alba Fehérvár és az Egis Körmend csapati harcolnak egymással a győzelemért. Az Alba Fehérvárnak egyelőre nincs miért aggódnia, hiszen a tabella első helyén áll, azonban az Egis Körmendnek is sikerült már kiharcolnia a dobogó harmadik fokát.  A két csapat eddig 22 meccset játszott már egymással, ebből 15-öt az Alba nyert és az utolsó három meccsen is az Alba Fehérvár vonulhatott le győztesként a pályáról. Ne szakítsuk meg ezt a szép sorozatot, menjünk ki szurkolni, hogy Fehérvár egy újabb eredményes meccsel a háta mögött térhessen haza! Addig is nézd meg a két csapat utolsó, áprilisi mérkőzésének második félidejét, ahol 88:78-ra nyert az Alba. Eddig se hagytuk, most se hagyjuk!

 


Kézműves: Fafaragás és kisplasztika

Mikor? december 18., vasárnap 14:00-17:30
Hol? Szent István Király Múzeum Országzászló téri épülete

Mint minden művészeti ág, úgy a fafaragás is bonyolult, izgalmas, de türelmet igénylő tevékenység, a végeredmény azonban olykor lélegzetelállító lehet. Ezen a hétvégén Fehérváron is lesz alkalmad barkácsolni és megismerni a gipsz és faragás technikai fogásait. Szép dolgokat, például plasztikákat, mécsestartókat, középkori mintára társasjátékot, apró tárgyakat készíthetsz fából, amivel díszítheted otthonodat, de akár karácsonyi ajándékba is adhatod. További információt a Facebook-oldalon találsz.


Mozi: Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

bemutató: december 15.
Hol? Barátság mozi, Cinema City Alba

Az Ébredő rettenet erő után itt a legújabb Star Wars-film, a Zsivány Egyes, melynek amerikai bemutatója után rögtön ki is jöttek az első vélemények. A magyar mozikban december 15-én, csütörtökön mutatták be a jól ismert és szeretett univerzumban játszódó történetet, és azóta a legnagyobb meglepetésemre több helyről hallottam, hogy tényleg elég jóra sikeredett a film. A Zsivány Egyes ugyanis nem az Ébredő erő történetét folytatja, hanem visszarepít az időben és megtudhatjuk, milyen kalamajkák során sikerült a lázadóknak ellopniuk a birodalmiak leghalálosabb fegyverének, a Halálcsillagnak a terveit... 


Fehérváron túl: Beatles-advent a The Bits-től

Mikor? december 16., péntek 20:00
Hol? Gárdony, Nemzedékek Háza (Gárdonyi Géza utca 1.)

A Beatles zenéi éveken, évtizedeken és generációkon hidalnak át, hiszen még mindig, közel 50 év után is szeretjük és hallgatjuk őket. Ígyhát nem is csoda, hogy egymás után alakulnak az újabb és újabb formációk, hogy Beatles-dalokat játszanak, hiszen ha van kereslet lesz kínálat is. Most egészen közel, Gárdonyban éled fel újra a fantasztikus négyes zenevilága, és bár gombafejűeket nem fogunk látni, ha behunyod a szemed máris rophatod John, Paul, George és Ringó egyszerű de nagyszerű, korszakalkotó számaira. 

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek