7 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron egészségtelen a levegő
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzékesfehérváron egészségtelen a levegő

További tizenegy város mellett Székesfehérvár levegőjét is egészségtelennek minősítette az OKK. Budapesten, Százhalombattán, Miskolcon, Szegeden, Tökölön és Sajószentpéteren még ennél is rosszabb a helyzet.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) hétfőn közzétett térképén a szálló por miatt tizenkét várost tüntetett fel narancssárga színnel. Székesfehérvár mellett Mosonmagyaróvár, Győr, Tatabánya, Esztergom, Vác, Eger, Szolnok, Debrecen, Kazincbarcika, Hernádszurdok, és Oszlár levegőjét minősítették egészségtelennek.

További öt településen még ennél is rosszabb a helyzet. Budapesten, Százhalombattán, Miskolcon, Szegeden, Tökölön és Sajószentpéteren veszélyesnek minősítette a levegőt az OKK, és ezeket a településeket piros színnel jelölte téképén. A fővárosban és Miskolcon elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A szélcsendes idő, amely a szmog ülepedésének kedvez, nagy valószínűséggel már kedden véget érhet. Addig is célszerű előnyben részesíteni a közösségi közlekedést, és ha lehetőség van rá, kerüljük a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát.

(MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek