7 évnél régebbi cikk

Esterházy könyvbemutató lesz Gárdonyban
Fehérvár Médiacentrum fotójaEsterházy könyvbemutató lesz Gárdonyban

Csak nem a Péteré, hanem a Lászlóé, vagyis nem EP, hanem EL-est lesz. És vadászatról lesz szó, avagy "Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot."*

Esterházy László egykori sárosdi földbirtokos, miután nyugdíjba vonult, odahagyta kedves Bakonyát, hogy hazatérhessen Fejérbe. Sok vadászélmény fűzte Velencei-tóhoz, így Gárdonyt választotta lakhelyéül. Itt írta meg vadászemlékeit, melyet halálának fél évszázados jubileumán adtak ki könyv formájában. Az 1963-64-es feljegyzéseiből készült kötet a Vadászemlékek címet kapta, melyet 20-án 18 órától mutatnak be Gárdonyban, a Nemzedékek házában.

A Fejér Megyei Levéltár és a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ közös estjén szó lesz még a Füstölgő romok közt című kiadványról is, amely korabeli dokumentumok segítségével mutatja be az 1944–1945-ben Fejér megyében lezajló háborús események következményeit. Akit tehát érdekel a háború vagy a vadászat, vagy csak az Esterházy név keltette fel az érdeklődését, annak bizony ott helye a Nemzedékek Házában.

* Lábjegyzet BLG-től: A Harmonia cælestis első mondata

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek