7 évnél régebbi cikk

Turbók János: soha nem mondtuk, hogy az egész Velencei-tó biztonságos
Fehérvár Médiacentrum fotójaTurbók János: soha nem mondtuk, hogy az egész Velencei-tó biztonságos

Több ember alatt is beszakadt a jég hétvégén az Agárdi Popstrand területén kialakított jégpályán. Turbók János, a korcsolyapálya főszervezője szerint mindent kitábláztak az előírások szerint.

Ahogy arról hétvégén az fmc.hu is beszámolt, a január 7-8-i hétvégén korcsolyázásra alkalmas vastagságúra hízott a jég az Agárdi Popstrandnál, így a szezonban először megnyílt a jégpálya. A hétvégén mindkét napon több százan keresték fel az ország legnagyobb korcsolyapályáját, ahol az előírásoknak megfelelően 10-12 cm-es vastagságú jég várta a közönséget.

Ennek ellenére az index.hu tegnap esti cikke szerint vasárnap két ember alatt is beszakadt a jég a helyszínen. Egyikük elmondása alapján egy nem elhagyatott részen korcsolyázott gyerekével, és bár feltűnt neki, hogy vizesebb a jég, de semmivel nem jelezték, hogy ezen a szakaszon tilos és veszélyes a korcsolyázás. Miután beszakadt a jég alatta, gyereke sírva nézte végig, ahogy próbál kimászni a jeges vízből. Végül többen a segítségére siettek és kihúzták a lyukból.

– Mi végig kitábláztuk a szabad partszakaszt egészen Gárdonyig, hogy "Jégre menni tilos! Kijelölt korcsolyapálya az agárdi Napsugár strand Popstrand részénél!" Az elmúlt 38 évben soha nem mondtuk, hogy az egész Velencei-tó biztonságos - most sem. Aki eljön egy természetes tóra korcsolyázni, gondolkozzon felelősen: itt vannak rianások, a madarak által kimelegített kisebb területek és a nádasok környéke, ahol veszélyes  a jégre menni. A hangosbemondóban pedig legalább hússzor elmondtam, hogy melyik helyek veszélyesek, hova nem szabad menni. Ezek alapján visszautasítom azt a megjegyzést, hogy felelőtlen lennék, számunkra mindig az emberek biztonsága volt a legfontosabb - mondta el Turbók János, az Agárdi Popstrand főszervezője kedd délelőtt a Vörösmarty Rádióban. 

Az Agárdi Popstrand tegnap esti Facebook posztjában Turbók János kiemeli, hogy "(...) néhány felelőtlen FELNŐTT embertársunk, veszélybe sodorhatja az Agárdi Popstrand Jégpálya további működését. (...) Egy apuka kedves ajándékkal köszönte meg a kisméretű, de jól fűtött melegedőnket és a fiának ajándékba adott „száraz” nadrágomat, viszont a saját magát és tízezrek kikapcsolódását veszélyeztető felelőtlen „sorstársa”, elment panaszkodni az Indexhez…"

Az ügy fejleményeiről folyamatosan beszámolunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek