7 évnél régebbi cikk

Jönnek hazafelé korunk óceáni gladiátorai, akik között ott van Fa Nándor is!
Fehérvár Médiacentrum fotójaJönnek hazafelé korunk óceáni gladiátorai, akik között ott van Fa Nándor is!

Nincs már sok hátra, a mezőny éllovasa valószínűleg egy napon belül célba ér. Nándi még mindig nyolcadik!

Remek hangulatú bejegyzés olvasható Fa Nándor hajónaplójában, amelyből kiderül, hogy a külvilággal való kommunikáció is része a versenystratégiának. Így például nem lehet tudni, hogy kinek mekkora a 40-60 csomós viharokban "szerzett" vesztesége. A leltár nem mindig publikus, a földkerülő vitorlázó történetek különböznek egymástól.

Ahogy Nándi írja: "Michel Desjoyeaux, (kétszeres Vendée Globe győztes) a professzor például szinte alig kommunikált úgymond kifelé. Tanítványa, a 2012-es Vendée Globe győztes François Gabart minden reggeli, mosolygó bonzsúr-videója előtt megborotválkozott, és csak a mögötte suhanó farvizet láttuk nap-mint-nap." Rajtuk kívül pedig ott vannak a latinos vérmérsékletű versenyzők is, akik még a legzordabb körülmények között is főznek és táncolnak.

A fehérvári tengeri medve megállapítja, hogy "korunk óceáni gladiátorai" már hazafelé tartanak. A versenynek 29 vitorlázó vágott neki, a súlyos hajósérülések miatt azonban már csak 18-an szelik a hullámokat. A győztes befutót, azaz az első két hajót január 19-re várják. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek