7 évnél régebbi cikk

Azt hitted, csak a Balatonon van jégkörhinta? Csak mert a Sárosdi Horgásztavon is megcsinálták!
Fehérvár Médiacentrum fotójaAzt hitted, csak a Balatonon van jégkörhinta? Csak mert a Sárosdi Horgásztavon is megcsinálták!

Egy hete vágtak jégkörhintát a Balatonba, most pedig már a Sárosdi Horgásztavon is ez az őrület hódít. Annyira finn az egész...

A jégkörhinta készítéséhez nem kell más, mint egy befagyott tó, egy láncfűrész és esetleg egy csónakmotor. No, meg pár lelkes önkéntes, akik a durva mínuszokban vállalkoznak arra, hogy egy nagy kört vágjanak a jégbe. Ha minden körülmény adott, úgy jöhet a móka, vagyis a körhintázás a lassan forgó kerek jégdarabon. Valahogy úgy, ahogy a Sárosdi Horgásztavon is csinálták, csak itt a csónakmotoros megoldás helyett láthatóan a manuális, botos technikát alkalmazták a forgómozgás elősegítése érdekében. 

Magyarországon idén Balatonlellén vágtak (!) bele a körhinta készítésbe, az erről készült videó pedig egy hete söpört végig a neten.

Az őrület egyébként Finnországból ered, ahol annyira profin küldik a jégkörhintázást, hogy még hangulatos tábortüzet is raknak a közepén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek