7 évnél régebbi cikk

Virágdoboz lesz az idei trend Valentin napon
Fehérvár Médiacentrum fotójaVirágdoboz lesz az idei trend Valentin napon

Kedden elérkezik a szerelmesek ünnepe. Ha romantikus hangulatban szeretnénk tölteni, még nem késő kitalálni, mivel lepjük meg kedvesünket!

Közeleg a Valentin nap, az üzletek polcai megteltek a piros szívecskés ajándékokkal, csokival, plüssmackókkal, bögrékkel, és még folytathatnánk a sort. Bár február 14-ét elsősorban a szerelmesek ünnepének tartják, sokan nem csak a párjukat ajándékozzák meg. Egyesek a barátaikat, családtagjaikat is meglepik valami kedves aprósággal. A legjellemzőbb persze még mindig az a gesztus, hogy a férfiak egy csokor virágot nyújtanak át szívük hölgyének e jeles alkalomból. Milis Anita, az egyik székesfehérvári üzlet virágkötője elmondta, idén az úgynevezett virágdobozok a legnépszerűbbek. Kisebb és nagyobb méretű kerek papírdobozokba is készülhet ilyen csokor, illetve februárban valószínűleg a szív alakúak lesznek a legnépszerűbbek. „A virágok szárát rövidre vágjuk, és vizes tűzőhabba helyezzük őket. Tartós kompozíció készíthető így, amiben sokáig gyönyörködhet a megajándékozott – tudtuk meg Milis Anitától. – Szárazabb levegőjű lakásokban érdemes néhány nap után egy kicsit meglocsolni. Egy-egy ilyen virágdobozba akár tíz szál rózsa is kerülhet.”

Egy szál virág mindig öröm

Akik pedig úgy érzik, még látványosabban szeretnék demonstrálni érzéseiket szívük választottja felé, természetesen hagyományos, nagy csokrot is készíttethetnek. „Biztos, hogy idén is sokan lesznek, akik húsz, harminc vagy akár negyven szál virágot is csokorba köttetnek. Ezekből általában tömött csokrot készítünk, különösebb díszítést már nem használunk hozzájuk – avatott be a kulisszatitkokba a virágkötő. - Inkább kis betűzött táblákat teszünk a csokorba, például "Szeretlek!" felirattal. A leggyakoribbnak persze idén is az várható, hogy egy szál vörös rózsát visznek az úriemberek. Ezekre is tudunk kis csipeszes megoldással apró üzeneteket tűzni.”


Többet ér egy ölelés

Milis Anita elmondta, sokan már most telefonáltak, hogy futárral szeretnének virágot küldetni a párjuknak a nagy napon. „Többnyire például kamionosok választják ezt a lehetőséget, akik február 14-én épp nem lehetnek otthon a feleségükkel” – teszi hozzá. Azért valljuk be, bőven akadnak olyanok is, akik azért küldetik futárral a csokrot a párjuk munkahelyére, hogy a külvilág felé is jelezzék lovagiasságukat. Milis Anita nagy örömmel készíti el ezeket a csokrokat is, de kedvesen megjegyezte, talán mégis jobb, ha saját kezűleg nyújtjuk át a szép virágokat. Hiszen a cserébe kapott szívből jövő ölelés mindennél többet ér!

Már nem olyan nagy divat

Milis Anita elmondta, tapasztalataik szerint a kilencvenes években „virágzott” igazán a Valentin nap kultusza Magyarországon, amikor új divatként betört Amerikából a szerelmesünk megajándékozásának szokása. Ma kicsit kevésbé divat megünnepelni ezt a napot, de természetesen a többség azért gondol ilyenkor a párjára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek