7 évnél régebbi cikk

Király sor: ki parkolhat az ingyenes parkolóba? És a fűre?
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Király sor: ki parkolhat az ingyenes parkolóba? És a fűre?
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined

A Király sor lakói panaszkodnak, hogy az irodák alkalmazottai és a sportklub vendégei elfoglalják a ház előtti parkolóhelyeket. A Közterület-felügyelet tehetetlen: az ingyenes helyekre bárki parkolhat. A fűre parkolókat viszont megbírságolják.

Néhány napja egyik olvasónk keresett meg minket azzal, hogy a Király sor 14/B épület előtti parkoló szinte mindig tele van, de leginkább munkaidőben. Emiatt ő és a többi lakó sem tud sokszor hova parkolni. Megnéztük, hogy mi a helyzet és az ingyenes parkoló valóban zsúfolt volt ottjártunkkor. Olyannyira, hogy több autó állt - teljesen nyilvánvalóan szabálytalanul - a füves területen is. 

Az ingyenes parkoló a Király sor 14/B előtt (Fotó: Horváth Reni)

Megkerestük ezzel kapcsolatban a Közterület-felügyeletet is, aki az üggyel kapcsolatban az alábbi írásbeli állásfoglalást juttatták el szerkesztőségünkbe:

"A területen ingyenes közterületi parkolók vannak, amelyeket bárki igénybe vehet. A Királysor 14/B környékéről az Ön által jelzett témában lakossági panasz nem érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz. Szabálytalan parkolás miatt, a füvesített területeken parkolókkal szemben azonban már több esetben intézkedett azon a környéken a közterület-felügyelet. Ha a lakók ilyen szabálytalan parkolást tapasztalnak, kérjük, jelezzék a Közterület-felügyeletnél."

A helyzet tehát az, hogy ha egy épület előtt parkolóhelyek vannak, még nem jelenti automatikusan azt, hogy azok dedikáltan az épület lakóinak tulajdonát képezik, csak ők állhatnak oda. A fűre parkolás viszont még mindig elég drága mulatság. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek