7 évnél régebbi cikk

Ájlávjú....de jó vagy, légy más
Fehérvár Médiacentrum fotója
horvath.renata
Ájlávjú....de jó vagy, légy más

Több mint egy évtizede bombasiker New Yorkban, az off-Broadway-n pedig a leghosszabb ideje játszott zenés produkció. Az Ájlávjú... de jó vagy, légy más! című musicallel a tavasz mellett a szerelem is megérkezik a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházba.

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a férfi-nő kapcsolat örök témáját járja körül az „Ájlávjú” című sikerdarabban.
Mindenki számára ismerős élethelyzeteket vittek színpadra, a szerelem különböző fázisaiban. A jókedvű darab egy sziporkázó revü, de az egymást váltó jelenetek egymásra is hatnak. Jobban megértjük általuk saját párkapcsolatainkat. Szente Vajk rendezésében a musical ötvennégy szerepben ad játéklehetőséget négy színésznek, akik a sokféle viszonyrendszerben koncentrálnak egymásra. A magával ragadó zene, a változatos jelenetek és a rengeteg karakter összeszokott csapattá kovácsolta a színészeket a próbafolyamat alatt.

A rendezőt és a 2 főszereplőt kérdeztük a darabról:

Szente Vajk rendező:

(Fotó:nullahategy.hu)

"Egy nagy szerelem történetét mutatja be ez a darab, de az az izgalma, hogy ezt nagyon sok pár útján, nagyon sok történet útján, de valójában a szerelem a vezérfonala ennek a darabnak. Az első jelenet egy vak randi, az utolsó jelenet pedig egy nagyon idős házaspár a temetőben, szóval milyen életszakaszunkban, a szerelemnek milyen fázisát éljük meg, erről szól ez a darab."


Ágoston Kati színművész:

Ágoston Kati az Ájlávjú próbáján (Fotó: Horváth Reni)

"Nagyon sok szerepet, sok karaktert kell megformálni mind a négy színésznek aki a színpadon mozog. Talán az jelenti a legnagyobb nehézséget, hogy miközben énekelni, táncolni, változni kell – a változásokat is mi csináljuk, az öltözéseket is majdnem hogy félig meddig színen csináljuk – közben ezeknek a karaktereknek meg kell születnie."


Juhász Levente színművész:

Juhász Levente (középen) az Ájlávjú próbáján. (Fotó:Horváth Reni)

"Nagyon kell figyelni, de úgy a nézőknek, mint a színészeknek. Egy nagyon összetett musical ez, dramaturgiailag is össze van fogva, nagyon kapcsolódik a zene és a szöveg egymáshoz, és ettől lesz egy musical igazán jó musical szerintem."

Néhány fotó a darabból:

Fotók: Horváth Reni

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek