7 évnél régebbi cikk

Egyetemi klub nyílik ősszel a Petőfi Mozi helyén
Fehérvár Médiacentrum fotójaEgyetemi klub nyílik ősszel a Petőfi Mozi helyén

Már hónapok óta tart a Petőfi Mozi teljes körű felújítása. A nyitást májusra tervezik, de az igazi használatba vétel előreláthatólag csak szeptemberben kezdődik meg. Bejártuk az egész épületet, hogy megmutathassuk, miként áll most a ponyva mögött az építkezés.

Ha "itt van az ősz, itt van újra", a Petőfi Mozi ismét hangos lesz. Mondhatnánk, hogy "ej, ráérünk arra még", mivel "roskadófélben van a ház, hámlik le a vakolat", az építtető cég pedig már nyár elejére be akarja fejezni a felújítást. 

Tavaly decemberben vette kezdetét a hajdani Petőfi Mozi (később Petőfi Mozi Music Pub, aztán Petőfi Kultúrtér) felújítása. Azóta fel van állványozva, és a kíváncsi szemek elől ponyva takarja el. Már nagyon kellett az épületnek egy kis felfrissülés, hiszen még valamikor a múlt század elején épült, ami meg is látszott a tartószerkezetén. Az egész tetőt le kellet cserélni, mert már régóta beázott, valamint az eddig padlásként funkcionáló második szintet VIP-résznek alakították át. 

Javában tart a felújítás (Fotó: Horváth Reni)

Mivel a régi tulajdonos nem tudta a beruházás összegét állni, az önkormányzat vállalta át a költségeket (kb. 100 millió forint), melyet egy korszerű egyetemi klub létrehozására fordítanak. A hivatal igyekszik egy belvárosi, közösségi kulturális teret létrehozni, amit vasárnaptól csütörtökig az egyetemisták vehetnének igénybe különböző egyetemi programokkal, pénteken és szombaton viszont bármely korosztály találna magának programot: délelőtt a kicsik, délután a nagyok.

Az építkezést májusra be akarják fejezni, de az igazi nyitást szeptemberre, az új szemeszter kezdetére időzítik. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nyáron ne lenne néhány próbabuli. 

A tervek szerint májusra elkészülnek (Fotó: Horváth Reni)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek