7 évnél régebbi cikk

Tavasszal is jól jöhet a sál, megmutatjuk, hogyan viseld
Fehérvár Médiacentrum fotójaTavasszal is jól jöhet a sál, megmutatjuk, hogyan viseld

Hiába volt a héten tavaszi nap-éj egyenlőség, a hétvégére lehűlés jön, aminek a szele már ide is ért. Érdemes rétegesen öltözködni, amihez elengedhetetlen tartozék a sál. Ezzel az öt tippel még az ezeréves darabokat is gyerekjáték divatossá tenni.

Egyértelmű, hogy akkor a legegyszerűbb, ha van egy sálunk. (Micsoda meglepetés!) De hogy egy kicsit izgalmasabb legyen nyakbavalónk, rugaszkodjunk el a sima csomótól, és tanuljunk az alábbi videóból néhány nem mindennapi tippet.

Pólóból sál
De mi van akkor, ha nincs semminemű kendőnk? Hogyha fázik a nyakunk, de túlzásnak érezzük a téli kötöttet, és nem akarunk több ezret költeni egy lengébb darabért, akkor sem kell aggódnunk! Egy régi pólóból mi magunk is csinálhatunk divatos kiegészítőt, amihez még kézügyesség sem kell, csak egy olló. 

Nyomdázás
Ha már unalmasnak tartjuk egyszínű sálunkat, néhány mozdulattal, és egy kis képzelőerővel pár perc alatt felújíthatjuk. Nyomdát bármiből lehet csinálni, amit könnyű vésni. Legegyszerűbb és legolcsóbb módja a krumplifaragás, de az igényesebbek dekorgumiból is vághatnak ki formákat. 

(Fotó: remodelista.com)

Kössünk a kezünkkel!
Ez az ötlet egy fokkal bonyolultabbnak bizonyul. Személy szerint imádom a kötött cuccokat, de nincs sem időm, sem türelmem, hogy kössek magamnak. Ha te is így vagy vele, akkor jó hír: ezt a sálat 30 perc alatt meg lehet csinálni, és mivel a kezed lesz a kötőtű, a lenge szemeknek hála, nem lesz túl vastag a tavaszra.

Kapucnisál
Ennek a darabnak csak az álljon neki, aki már kellőképpen bejáratta a varrógépet. Egyszerre védi a nyakat, a fejet, és könnyen divatot teremthet a baráti körben, hiszen még jól is néz ki. A videóban látott módszereknél egyszerűbben is elő lehet állítani, - ha mondjuk hozzá varrsz egy régi pulcsi kapucnijához egy hozzáillő sálat - de az  igazi átütő siker érdekében jobb, ha ragaszkodik az ember a látottakhoz.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek