6 évnél régebbi cikk

Megint óriási formában lesz az időjárás: fagy, havas eső és havazás is várható a héten
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegint óriási formában lesz az időjárás: fagy, havas eső és havazás is várható a héten

Nem, ez nem egy február végi időjárás-előrejelzés. Ez itt az április 17-tel kezdődő hét várható időjárása, benne olyan kifejezésekkel, mint "fagy", "havas eső" és "havazás". Azt mindig is tudtuk, hogy az április szeszélyes, de hogy ennyire?!

Borzasztó unalmas már, hogy az időjárás nem képes a naptárnak megfelelően viselkedni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez elküldött előrejelzése szerint a húsvéthétfővel kezdődő héten semmi jóra nem számíthatunk – de arra nagyon. A részleteket idemásoljuk a közleményből, hogy mindenki tudjon egy kicsit sopánkodni:

Húsvéthétfőn a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan, főleg a Dunántúlon és a főváros környékén várható záporeső, zivatar, illetve jégdara. Napközben időnként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire plusz 1-6 fok között, északkeleten néhol mínusz 1, 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-16 fok között valószínű.

Kedden helyenként erős szél lehet. Emellett többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég és több helyen várható eső, zápor. A leghidegebb órákban általában plusz 2-6 fok lehet, de keleten néhol gyengén fagyhat. A nappali maximumok 8-13 fok között alakulnak.

Szerdán sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is lehet havas eső, havazás. Emellett nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. A minimumhőmérséklet 0-5 fok, a maximumhőmérséklet 3-10 fok között várható.

Csütörtökön is nagy területen lehet viharos a szél. Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás, majd délutántól gyengül a csapadékhajlam. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben plusz 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken elszórtan várható záporeső, elsősorban a hegyekben helyenként hózápor, s többfelé lesz erős a szél, de már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol záporesővel, helyenként erősödhet meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap elszórtan várható záporeső, de emellett megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek