6 évnél régebbi cikk

Sopronig tolják az obeliszkjüket a GEO hallgatói
Fehérvár Médiacentrum fotójaSopronig tolják az obeliszkjüket a GEO hallgatói

Lábon tolják hatalmas obeliszkjüket Sopronig az Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének hallgatói. Az április 23-ai eseményt egy 2014-es megmozdulás viszonzásának szánják és szorosan kapcsolódik a selmeci diákhagyományokhoz.

2014-ben a Geoinformatikai Kar kivált a Nyugat-magyarországi Egyetemből és az Óbudai Egyetem frissen alapított Alba Regia Műszaki Karához csatlakozott. Még ebben az évben a soproni egyetem diákjai egy rönköt toltak Fehérvárra, megemlékezve a szoros kötelékről és barátságukról.

Április 23-án az utcán sétálva akár szemtanúi is lehetünk a GEO diákjai nagy tolásának, akik most viszonzásul Sopronig juttatják el faragott obeliszkjüket. Az emlékművön szemből a fehérvári kar címere lesz, a többi oldalára pedig a három szak: a földmérő, a bányász és az erdész szak címere kerül.

A selmeci diákhagyományok 300 éves tradíciója során már többször előfordult a mostanihoz hasonló embert próbáló tett: legutoljára 2002-ben Miskolcra, 2006-ban Selmecbányára 2009-ben pedig Dunaújvárosra toltak gyalogszerrel egy-egy díszesen megmunkált farönköt.

A Visszatolás 2017 kis csapata április 29-re számítja megérkezésüket a soproni Alma Materhez, ami nagyban függ az időjárástól is. Egy biztos viszont, bármerre is mennek, nagy feltűnést fognak kelteni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek