6 évnél régebbi cikk

Így látják az iskolások az Alba kosarasait
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy látják az iskolások az Alba kosarasait

Óriási érdeklődés kísérte az Alba Fehérvár Puebla Plus kosárlabda csapatának rajzpályázatát, melynek köszönhetően képet kaphattunk róla, milyennek is látják a fehérvári iskolások a bajnoki címre törő kosarasokat.

Az Alba Fehérvár KC kézilabdázóival közösen immár negyedszer kiírt rajzpályázatra közel 300 alkotás érkezett, komoly kihívás elé állítva a játékosokból álló zsűrit. A fehérvári kosarasok két korcsoportban osztották ki a dobogósoknak járó jutalmakat, a kisebbeknél Deák Zente bizonyult a legügyesebbnek, aki egy győzelemre emlékezve a Magyar Kupa februári döntőjének egyik jelenetét vitte papírra.

– Nagyon tetszett, ahogy a csapat megnyerte a kupát, és arra gondoltam, hogy erre a rajzpályázatra beküldhetnék egy olyan rajzot, mely a döntőről készült – árulta el az ifjú művész.

Deák Zente győztes rajza a kupadöntőről (Fotó: Simon Erika)

A nagyobbaknál Molnár Petra Viktória nyert, aki kedvenc játékosát, Markovics Lukát rajzolta le.

– Idén lettem az Alba nagy szurkolója és nekem ő a kedvenc játékosom, ezért rajzoltam le Markovics Lukát játék közben. Nagyon szeretek rajzolni, sokszor fogok ceruzát és papírt, ami megtetszik, azt lerajzolom – árulta el Petra.

Molnár Petra Viktória portréja Markovics Lukáról (Fotó: Simon Erika)

Az Alba kiválósága, Markovics Luka természetesen örült annak, hogy az őt ábrázoló rajz lett az első, azt is elárulta, amennyiben lehetséges, szeretné majd elkérni a művet alkotójától.

– Ilyen még nem fordult elő velem, hogy egy rajzpályázat győztes művének a szereplője vagyok. Nagyon örülök, hogy Petra végzett az első helyen. Szerintem elég jól sikerült a rajz, mindenképpen szeretném majd megkapni, ha van rá lehetőség – árulta el mosolyogva Luka.

A rajzpályázat győztesei, Molnár Petra Viktória és Deák Zente, háttérben a zsűrivel (Fotó: Simon Erika)

A korcsoportok első három helyezettje dedikált mezekkel, pólókkal és az Alba meccseire szóló családi belépőkkel gazdagodott, de a többi pályázó is jutalomban részesül, a klub ugyanis vendégül látja őket a csapat egyik hazai mérkőzésén.

A rajzpályázatra beérkezett remekműveket a hét végéig bárki megtekintheti az Alba Regia Sportcsarnok aulájában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek