6 évnél régebbi cikk

Miért nem találsz vasárnap is nyitva tartó postát Fehérváron?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMiért nem találsz vasárnap is nyitva tartó postát Fehérváron?

Éppen egy tucat posta működik Fehérváron, de egyik sem tart nyitva vasárnap. A legtöbb helyre szombaton is hiába megyünk, nem járunk majd sikerrel. Aki mindenképpen a hét utolsó napján szeretne levelet vagy csomagot feladni, annak egészen Budapestig kell utaznia.

Ha egy teljesen átlagos vasárnapon azon gondolkoznál, hogy a húsleves és a rántott hús előtt vagy után indulj el a postára: ne tedd! Már a gondolat is felesleges, nemhogy nyakadba venni a várost. Székesfehérváron ugyanis nincs vasárnap is nyitva tartó posta. Április utolsó hétvégéjén ezt mi még nem tudtuk, úgyhogy autóztunk egy jót a városban, hogy neked már ne kelljen. Aztán arra gondoltunk, hogy utánajárunk annak, hogy egy közel százezres megyeszékhelyre miért nem jut egy árva vasárnapi posta sem.

A fehérvári postákról általában

A városban összesen tizenkét posta található, kilenc a hétvége egyik napján sem tart nyitva. Ezekre a helyekre tehát semmiképpen ne induljunk el hétvégén, ha ránk tör az őrült postázhatnék:

  • Székesfehérvár 1 Posta: Kossuth u. 16.
  • Székesfehérvár 2 Posta: Kaszap István u. 3.
  • Székesfehérvár 3 Posta: Eszperentó tér 1.
  • Székesfehérvár 4 Posta: Balatoni út 93/B.
  • Székesfehérvár 5 Posta: Zombori út 2.
  • Székesfehérvár 6 Posta: Budai út 82.
  • Székesfehérvár 8 Posta: Késmárki u. 2.
  • Székesfehérvár Szárazrét Posta: Séd u. 3.
  • Székesfehérvár Börgönd Postapartner: Köztársaság u. 22.

A maradék hármat is csak szombaton érdemes felkeresni, ha egész egyszerűen nem bírunk magunkkal a hét első munkanapjáig és mindenáron fel kell adnunk valamit. A szombati nyitvatartást figyelembe véve ezek a lehetőségeink vannak egy kis bélyegezésre, tértivevényezésre:

  • Székesfehérvár Tesco Kirendeltség: Aszalvölgyi út 1., szombat: 8.00–16.00
  • Székesfehérvár 7 Posta: Palotai út 6. (Fehér Palota Üzletközpont), szombat: 8.00–20.00
  • Székesfehérvár Auchan Kirendeltség: Holland fasor 2., szombat: 8.00–20.00

Amit a vasárnap is nyitva tartó postákról tudni kell

A Wikipedia a KSH 2016-os adataira hivatkozva a kilencedik legnagyobb városként sorolja be Székesfehérvárt, ami ráadásul megyeszékhely, tehát joggal gondolhattuk volna, hogy ha valahol, akkor itt biztosan akad egy kósza vasárnap is nyitva tartó postai kirendeltség. De nem. Úgyhogy klaviatúrát ragadtunk és megkérdeztük a Magyar Posta Sajtóosztályát, hogy vajon mitől függ, van-e egy adott településen ilyen szolgáltatásuk vagy nincs. Ezt a választ kaptuk: 

"Általánosságban elmondható, hogy a vasárnap is nyitva tartó posták az országban elsősorban üzletházakban találhatók. Egy adott posta vasárnapi nyitvatartását a lakossági igénybevétel mértéke, a posta forgalma, illetve a felmerülő bérbeadói igény határozza meg. Országszerte 11 postai szolgáltatóhely tart nyitva vasárnaponként, Székesfehérváron nincs ilyen posta.

A városhoz legközelebb a budapesti Mammut Bevásárlóközpontban található posta esik (1024 Budapest II. Lövőház utca 2-6.), amely vasárnaponként 9.00 és 14.00 óra között fogadja az ügyfeleket."

Mit tehetünk?

Több lehetőségünk is van. Az első, hogy megesszük a vasárnapi ebédet, és beletörődünk abba, hogy sokkal jobb az új hetet postán kezdeni, mint az előzőt ott zárni. A második, hogy innentől kezdve mindenki érezhetően nyomást helyez a lakóhelyéhez legközelebb eső postahivatalra (nagyobb csomagokkal, borítékkal feltűnően sétálgatunk a bezárt hivatal előtt és hosszasan nézegetjük a nyitvatartásról szóló feliratot, illetve hétköznapokon rendszeresen érdeklődünk a vasárnapi nyitvatartás felől). A harmadik: sokan szavazunk igennel az alábbi szavazáson és reménykedünk abban, hogy a Magyar Posta olvassa ezt a cikket. Minden más esetben irány a Mammut. 

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek