6 évnél régebbi cikk

A mesteredző Alba-sikert vár
Fehérvár Médiacentrum fotójaA mesteredző Alba-sikert vár

Két mérkőzés után 1-1-re áll az Alba Fehérvár-Puebla+ és a Falco KC párharca a férfi kosárlabda bajnokság döntőjében. Farkas Sándor, az Albával három aranyat nyert mesteredző szerint a fehérváriak egy szombathelyi játékos hatástalanításával meglékelhetik a szombathelyiek hajóját.

Kellemetlen meglepetés érte az Albát a döntő első meccsén: a finálét pályaelőnnyel kezdő fehérváriak 77-76-os vereséget szenvedtek saját közönségük előtt. Idegenben aztán sikerült javítania Dzunics Braniszlav gárdájának: a 75-65-ös diadallal 1-1-re alakították a párharc állását.

Farkas Sándor szerint a Falco fehérvári sikere volt a döntő eddigi nagy meglepetése
(Fotó: szekesfehervar.hu)

– A két idegenbeli győzelem közül nekem a Falco sikere volt a meglepőbb, igazi egylabdás találkozó volt, hiszen ha a végén Edwards ziccere nem kifelé, hanem befelé perdül a gyűrűről, akkor papírforma hazai győzelem a vége. Az Alba szombathelyi sikere, bár szoros meccsen született, de egyértelműbb volt – értékelte az eddigi meccseket Farkas Sándor mesteredző, aki 1998 és 2000 között három bajnoki címet nyert a fehérvári csapattal.

Farkas Sándor nem titkolja, hogy a fehérváriakat tartja a döntő esélyesének, ráadásul szerinte az Alba pontosan tudja, mit kell tennie, illetve kit kell kikapcsolnia az aranyérem megszerzésének érdekében.

Az Albacompot három bajnoki címig vezető mesteredző szerint a Falco játékának Darrin Govens a kulcsa, ő kell az Albának kikapcsolnia
(Fotó: szekesfehervar.hu)

– Kezdjük azzal, hogy mindkét csapat abszolút megérdemelten jutott a döntőbe, sokat tettek érte, hogy az aranyért küzdjenek. Az egyik oldalon az Alba megnyerte a kupát, az alapszakaszt és a középszakaszt, a másik oldalon pedig a 21 veretlenül megnyert hazai bajnoki biznyítja, ezeknek a csapatoknak ott a helyük a fináléban. Hogy a továbbiakban, 1-1 után hogyan alakul a párharc, annak egyik kulcskérdése az, hogy az Alba mennyire tudja kikapcsolni a játékból a Falco legjobbját, Govenst. Sokoldalú játékos, nem csupán a pontszerzésből veszi ki a maga jelentős részét, de gólpasszokat ad, mozgatja a csapatát, vezére a szombathelyi csapatnak. De ő is csak ember, aki a szezon végéhez közeledve láthatóan fáradtabban mozog.  Az első meccs második félidejében már látszott rajta, hogy az Alba ráérzett, hogyan kell ellene védekeznie, a második találkozóra pedig ez még hatványozottabban igaz volt. Nem akarom félredobni, vagy épp az érdemeit kicsinyíteni a többi szombathelyi játékosnak, de egyértelmű, hogy Govens a kulcsa a Falcónak. Ha őt kiveszik a játékból a folytatásban, akkor az Alba megnyerheti a finálét.

A döntő harmadik mérkőzését június 13-án, kedden este fél nyolckor rendezik az Alba Regia Sportcsarnokban. Meglátjuk Govens és társai képesek-e megismételni a múltkori bravúrt, vagy az Alba zsinórban második győzelmével tesz egy nagy lépést az aranyérem felé.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek