6 évnél régebbi cikk

Jógavarázs Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaJógavarázs Fehérváron

Június 21-én világszerte szerveznek jógás megmozdulásokat, eseményeket. Nem titkolt célja ezzel a szervezőknek, hogy egyre több emberhez eljuthasson ez a rendkívüli tudomány. A jóga több évezredes rendszere a fizikai állapot javítása mellett igyekszik helyreállítani a test és a lélek összhangját.

Székesfehérváron már a kezdetek óta szerveznek közös jógafoglalkozást a világnap alkalmából. A program kezdeményezője az Öreghegyi Jógacsoport. Idén sem lesz ez másképpen, hiszen június 18-án, vasárnap bárki megismerkedhet a jóga alapjaival.

A Magyar Király Szálló előtt 16 óra 30 perckor kezdődnek a programok gyermekjógával. 17 órától flashmob lesz és közös hatha jóga. K.Szűcs Dorina, az Öreghegyi Jógacsoport oktatója szerint a jóga segít a harmónia meglelésében: „Számos formája létezik a jógának, mindenki megtalálhatja azt, ami hozzá leginkább passzol. Ez a fajta testmozgás az életminőséget is javítja. Ma már egyre elfogadottabbá válik a jóga egészségünkre gyakorolt jótékony hatása. Számtalan egészségügyi előnye mellett segít a stressztől és a szorongástól megszabadulni. A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. A jóga egy izgalmas önismereti út, amin ha elindul az ember, folyamatosan új és új kapuk nyílnak meg előtte. Életünk végéig folytatható a fejlődés. Megteremti a harmóniát és az egyensúlyt önmagunkban, környezetünkben, emellett segít megérkezni a jelenbe.”

Június 21-én emlékezünk meg a jóga világnapjáról, melynek megtartására 2014-ben Narendra Modi indiai miniszterelnök tett javaslat. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése nagy többséggel fogadta el a határozatot, mely a jóllét és az egészség holisztikus megközelítéseként jellemzi az ősi indiai légző-, test- és meditációs gyakorlatok rendszerét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek