6 évnél régebbi cikk

Utazzunk Fehérvárról Miskolcra! Teszteltük a menetrendkeresőt a Google Mapsen
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.vivien
Utazzunk Fehérvárról Miskolcra! Teszteltük a menetrendkeresőt a Google Mapsen

A VOLÁNBUSZ Zrt. helyközi autóbusz menetrendjét közzétették a Google Maps felületén, vagyis távolsági buszos utakat is lehet már itt tervezni, nem csak vonatosokat, vagy autós kirándulásokat. Ennyi a hír. Mi pedig meg is néztük mennyire használható és megbízható itt tájékozódni, ha utazni készülünk.

A feladat: elutazni Miskolcra. Ehhez – biztos, ami biztos – a Google Maps utasítását összevetettem a helyközi menetrendkeresővel, és örömmel nyugtáztam, hogy a Google Maps segítségével is eljutnék Miskolcra. Ehhez a következőket tettem, s ha kezdő utazástervezőként te is hozzáfognál, ezt az itinert kövesd!

1.lépés: Beírtam a maps.google.com-ot a címsorba.

2.lépés: A "Keresés a Google Térképen" cellában rákerestem az úti célra, jelen esetben Miskolcra. Akár pontos utcanévre és házszámra is van lehetőség a keresésnél, ahol még utcaképek is segítik a könnyebb tájékozódást.

3.lépés: A kiindulási helyre beírtam a tartózkodási helyemet, vagyis Székesfehérvárt. Itt szintén akár a házunktól is nézhetünk útvonalat.

4.lépés: Itt a tömegközlekedés ikonra kattintottam, ahol a beállítások opciónál lehetőség van kiválasztani a preferált járműveket. Alapértelmezetten a távolsági utakhoz a vonatot javasolja, de ha itt a buszt jelöljük be, akkor távolsági buszos utat tervez nekünk. Választhatunk a legjobb útvonal, a kevesebb átszállás és a kevesebb gyaloglás között. Ha a helyközi tömegközlekedési eszközök közötti átszálláshoz szükségünk van helyi tömegközlekedési eszközökre, akkor az útvonaltervben azt is megtalálhatjuk, melyikkel juthatunk egyik állomásról a másikra, esetünkben a Déli Pályaudvarról a Keletibe. Ha gyalogolni kell, azt is láthatjuk merre kell mennünk.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek