6 évnél régebbi cikk

3, 2, 1: kedden startol az EFOTT Velencén
Fehérvár Médiacentrum fotója3, 2, 1: kedden startol az EFOTT Velencén

Most, hogy lementek a nyárba nyúló vizsgák, nem maradt más dolgunk, mint hogy élvezzük az év legmelegebb időszaka nyújtotta lehetőségeket. Zene, vízpart és napsütés? Ha ezeket keresed, akkor ne is agyalj tovább, hiszen idén is Velencén rendezik az EFOTT-ot július 11-17. között, ahol aztán tényleg mehet az "ereszdelahajamat".

Idén is maximális hangerővel fog dübörögni (immár 42. alkalommal) az EFOTT, ami mint tudjuk (vagy ha nem, akkor mutatom: Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója), főként az egyetemistákat megcélzó parádé. A nyári őrület 1967-ben indult, amikor is néhány nebuló úgy gondolta, hogy egy közös, tábortüzes borozgatással engednék ki a szemeszter során felgyülemlett fáradt gőzt. Az évek során egyre többen csatlakoztak, majd ez a lájtos piálás egy olyan popkulturális rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol több tízezren tombolnak a suli végeztével. A fesztiválon résztvevők számával természetesen egyenes arányban nő a fellépők száma is, idén már több, mint 200 zenei program közül csemegézhet minden korosztály. Az EFOTT-on számos világhírű előadó és a hazai zene krémje is képviselteti magát, csak hogy néhányat említsek:

Sean Paul: Szerintem Sean Pault senkinek sem kell bemutatnom. A jamaicai felmenőkkel rendelkező Reggae és Dancehall sztár korán kezdte a bizniszt (Get Busy, Like Glue) hogy aztán néhány év pihenő után újra a csúcson találja magát.(No Lie) Még mindig nincs meg? Na figyelj csak!

Hurts: A manchesteri duó tagjainak (Theo Hutchcraft és Adam Anderson) zenei múltja 2005-re nyúlik vissza, amikor is egy buliban zajló beszélgetés odáig fajult, hogy 2009-ben megalapították a Hurts bandát. Főleg a pop műfaját képviselik, de nem áll tőlük távol a soft rock sem. Wonderful Life című slágerük szép sikereket ért el, érdemes lesz rájuk odafigyelni.

Borgore: Asaf Borger, azaz Borgore egy izraeli producer, zeneszerző és DJ. A death metalos múltja lehetővé tette számára, hogy főként a dubstep vonalon mozgó számait még egyedibb hangzással lássa el. Stílusát gorestepnek titulálva egyesíti a dobmintákat egy kis heavy metalos beütéssel. Izgi, nem?

 

Cloud 9+: A végére pedig jöhet egy kis hazai, bár dalaikat angolul adják elő, engem mégis kilóra megvettek. A Cloud 9+ zenekar 2013-ban tört be a magyar zenei körforgásba, ahonnan azóta sem "szabadul", sőt ... Feszes dob és basszus alapok, effektelt gitárok és elektronikus hangminták. Kell ennél több?

Persze egy fesztivál nemcsak a zenei repertoártól lesz igazi, vérbeli fesztivál, hiszen ha már EFOTT és kéznél van a Velencei-tó, akkor naná, hogy napközben a strandolásé és vízi sportoké lesz főszerep. Lesz itt strandfoci, teqball, habparty, de lehet wakeboardozni és sárkányhajózni is. Emellett pedig hemzsegni fog a fesztivál a különleges gasztronómiai és turisztikai program kínálatoktól is. Ha úgy vesszük, olyan ez, mint egy komplett nyaralás. Így aztán már tényleg mindenkinek ott a helye!

Ha valami nem tiszta vagy kérdésed van, akkor nézz körül a weboldalon, illetve töltsd le az EFOTT applikációját, ahol aztán tényleg mindent megtalálsz a nyár legsportosabb fesztiváljáról, és ne feledd, keddtől csak szabadon!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek