6 évnél régebbi cikk

Krisztik Csaba, a Vörösmarty Színház színésze a Kaszás Attila-díj egyik esélyese
Fehérvár Médiacentrum fotójaKrisztik Csaba, a Vörösmarty Színház színésze a Kaszás Attila-díj egyik esélyese

A közönség szavazata dönt idén is a Kaszás Attila-díjról. Az elismerést tizedik alkalommal a székesfehérvári társulat tagja, Krisztik Csaba kaphatja.

A Kaszás Attila-díjra minden magyar nyelven játszó, állandó társulattal rendelkező színház saját színészét javasolhatja. A második szakaszban a jelöltek maguk közül választják ki a három továbbjutót. Mindenképpen a szakma elismerése, hogy a végső fordulóba Krisztik Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház tehetsége is bejutott, akinek Gazsó Györggyel, a Radnóti Miklós Színház, valamint Szikszai Rémusszal, a Szkéné Színház társulatának tagjával kell majd megküzdenie a szavazatokért. 

Krisztik Csaba 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2013 óta erősíti a Vörösmarty Színház társulatát. Akik a belvárosi színház rendszeres látogatói, láthatták már Csabát 2013-ban a Lear királyban, 2014-ben a Pillangóban valamint a Mester és Margaritában, 2015-ben a Hamletben, tavaly pedig a Száll a kakukk a fészkére és a Szutyok című darabban. Munkásságáért már elnyerte a Vörösmarty-gyűrűt is.

Segítsünk együtt Krisztik Csabának egy újabb szakmai elismerés megszerezésében! Erre a linkre kattintva a Vörösmarty Színház jelöltjére adhatjuk le szavazatunkat. Az idei Kaszás Attila-díjat a győztes szeptember 8-án a Győri Nemzeti Színházban veheti át, az országos színházi évadnyitón. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek