6 évnél régebbi cikk

Hol vagytok Fejér megyei webkamerák?
Hol vagytok Fejér megyei webkamerák?

Új kamera került a székesfehérvári Városházára, így, aki szereti pásztázni az Országalma környékét, mostantól még jobb felbontásban teheti mindezt. Ennek kapcsán készítettünk megyei körképet a legizgalmasabb helyre telepített webkamerákról. Pontosabban készítettünk volna...

Lecserélték a városházi webkamerát, így a kukkolás elkötelezett hívei igazán tiszta képet kaphatnak az Országalma körül folyó életről éjjel-nappal. Soha nem adódna jobb pillanat, hogy körbenézzünk, milyen izgalmas helyeket figyelgethetünk Fejér megyében a számítógépünk monitora mögül. Egy délelőttnyi hajtépés után azonban bebizonyosodott bénán keresek a székesfehérvári élő webkamera unikum a Fejér megyei felhozatalban.

És hogy néhány órányi keresés mire vezetett? Íme a lista:

1. Székesfehérvár - Országalma. Elfogultan, elfogulatlanul a legjobb kép és látvány. Igen, a lista első helyére a fehérvári webkamera kerülhetett csak.

 

2. Közút.hu. Az oldal webkameráinak képe bár valós idejű, de csak állóképeket mutatnak az utak aktuális állapotáról. Ugyanakkor meglehetősen hasznosak, hiszen, ha csúcsidőben kívánunk útra kelni, választott célunktól függően érdemes rápillantani a megye 13 pontján kihelyezett kamerák egyikére.

3. Gárdony – a Velencei-tó látképe. Úgy döntöttem, ha megfeszülök is, lesz a listában velencei-tavi élőkép. Végül lett. A Vital Hotel Nautis oldalán találtam meg az egyetlen olyan webkamera képet, ami működik is. De az is lehet, hogy nem voltam eléggé kitartó...

4. Időkép.hu. Itt egy kicsit csaltam. Semmi más nem volt. Az időjárás-előrejelző oldalán rengeteg, magánszemélyek által üzemeltetett webkamerán leskelődhetünk. Az oldalon kizárólag a pillanatnyi időjárási helyzetre koncentrálnak a beállítások, vagyis a szomszéd lány kerti fürdőzése kiesett a lehetőségek közül, de kárpótolnak a csodás tájképek. Én most a Csákberényi Múzeum képét tettem a listába, de a képre klikkelve, majd lejjebb görgetve, válogathatunk a lehetőségek közül.

5. Rétisasfészek és gólyafészek. Madarakat is szerettem volna. Nagyon. Találtam is két lehetőséget, ahol Fejér megyei gólyákat figyelhetünk, de sajnos egyik sem működött. Úgyhogy maradtak a megyén kívüliek: először egy rétisas észek a Duna-Dráva Nemzeti Parkból, majd egy gólyacsalád Nagyivánból.

Video Streaming

 Video Marketing Services

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek