6 évnél régebbi cikk

Daganatos betegségekből meggyógyult fehérvári fiatalokról készült film
Fehérvár Médiacentrum fotójaDaganatos betegségekből meggyógyult fehérvári fiatalokról készült film

Filmet forgatott Schéda Szilvia két daganatos betegségből meggyógyult fehérvári fiatalról. A Gyógyult utakon című dokumentumfilmet július 18-án mutatja be a Fehérvár Televízió.

Bajzát Krisztiánról 25 éves korában derült ki, hogy leukémiában szenved. A fehérvári fiatalember előbb kemoterápiát, majd később sugárkezelést is kapott. Kezdetben úgy tűnt, hogy meggyógyult, de egy év múlva kiújult a betegsége, ezért végül csontvelő-átültetésre volt szüksége. A beavatkozás következtében hiperpigmentáció alakult ki nála és a bőrelváltozás miatt teljesen felborult az élete.

Huber Tímeánál 20 éves korában diagnosztizáltak Hodgkin-limfómát. Krisztiánhoz hasonlóan nála is kemoterápiával, aztán sugárkezeléssel próbálkoztak az orvosok. Ezek hatására kihullott a haja és jelentősen legyengült a szervezete.

Napjainkban mindketten boldog és teljes életet élnek, mert végül ők kerekedtek felül a betegségen. A Gyógyult utakon című dokumentumfilm kettejük történetét mutatja be, és azt, hogy még akkor is van remény, amikor már a szeretteink sem tudnak miben bízni.

A Fehérvár Televízió dokumentumfilmjét Schéda Szilvia szerkesztette, aki maga is legyőzött egy dagantos betegséget. A filmet Zsiday Ádám fényképezte és Hódi Dániel vágta. A Gyógyult utakon bemutatója július 18-án, kedden 20 óra 10 perckor, az ismétlés pedig július 21-én, pénteken 20 óra 35 perckor lesz a Fehérvár Televízióban. A 26 perces dokumentumfilmet a premier után a tévé Youtube-csatornáján is el lehet majd érni.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek