6 évnél régebbi cikk

Elkezdődött a Szabadegyházát elkerülő szakasz építése – hárommilliárd forint lesz a beruházás
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaElkezdődött a Szabadegyházát elkerülő szakasz építése – hárommilliárd forint lesz a beruházás
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Várhatóan 2018 júniusában fejeződik be a 62-es főút Szabadegyháza-Ipartelepet elkerülő szakaszának építése, a beruházással pedig teljes lesz a Székesfehérvárt Dunaújvárossal összekötő útvonal.

Az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló beruházás kivitelezési költsége 3,16 milliárd forint lesz – írja az MTI. A 2,9 kilométer hosszú, kétszer egysávos útszakasz építését a Soltút Kft. és az S-Útvonal Zrt. alkotta Szabadegyháza 2016 konzorcium végzi, a várható befejezés 2018 júniusa.

A 62-es út fejlesztése stratégiai fontosságú Fejér megyének, hiszen a két nagyváros közötti kapcsolat nem csak a közúti közlekedés miatt fontos, hanem a megye kevésbé fejlett déli térségeinek fejlődését is hozhatja. Az elkerülő út építése már több mint tíz éve téma Szabadegyházán.

A beruházás előkészítése elkezdődött, a töltésalapozás és a cölöpözés is a vége felé tart, jövő héten pedig megkezdődik a betonalapozás elkészítése.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek