6 évnél régebbi cikk

Augusztus 6-án kezdődik az uszoda éves karbantartása Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaAugusztus 6-án kezdődik az uszoda éves karbantartása Fehérváron

Mint minden év augusztusában, idén is karbantartás és nagytakarítás miatt három hétre bezár a Csitáry G. Emil Uszoda, a Városi Strand medencéjét azonban már reggel fél hattól használhatják az úszók.

Augusztus 6-án, vasárnap este zár be a nagyközönség előtt az uszoda, és a tervek szerint augusztus 28-án reggel nyit majd újra – tájékoztatott a Városgondnokság. Bár a medencetérben az augusztus 7 és 14 között zajló UIPM Junior World Championships verseny miatt még nem kezdik a karbantartást, a gépészetnél és a szaunáknál átnézik a berendezéseket, és elvégzik a szükséges cseréket, hogy a következő évben is biztonságosan tudjon üzemelni az uszoda.

Az öttusa versenyt követően engedik majd le a nagymedence vizét, hogy a medencetér nagytakarítását elvégezzék. Ilyenkor a dönthető fal mellett a hátsó medencetér emelhető feneke alá is be tudnak jutni a szakemberek, és az ott összegyűlt szennyeződéseket, lerakódásokat is kitakarítják.

Akik úszni szeretnének, azok nyugodt körülmények között reggel fél hattól használhatják a strand medencéjét.

Az éves karbantartás mellett a Városgondnokságon már készülnek a strand felújítására és korszerűsítésére. Az apróbb bontási munkálatok mellett ősz elején elkezdődik a kisebb látványelemekkel bővített megújuló strand kialakítása. Bár nem élményfürdő készül, de több szórakoztató elemet és több medencét tartalmazó bővítés lesz: elkészül egy hármas csúszdás, illetve egy áramoltatóval ellátott, kör alakú medence, továbbá a gyermekmedence is kap új, vizes játékelemeket.

Újdonság lesz a gyermekrészleg melletti játszótér is, amelynek az ötletét a belvárosi szökőkutakban pancsoló gyerekek adták: a strandon egy nagy játszótérnyi területen több élményelemből folyik majd a víz, amivel egymást is locsolhatják a gyerekek.

A tervek szerint jövő május végén, vagyis a strandszezon elején kezdődik az uszoda teljes energetikai korszerűsítése és felújítása, ami várhatóan öt hónapig tart. A megújuló városi uszodában egy új, a jelenleginél sokkal nagyobb szaunapark is várja majd a látogatókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek