6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Velencei Tóúszás és Ultra közönségtalálkozó
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Velencei Tóúszás és Ultra közönségtalálkozó

Lassan véget ér az év legmelegebb hete, amikor a 40 fok nemcsak egy távoli felháborodásnak tűnt, hanem a hétköznapjaink része volt. A lehűlés vasárnap estétől várható, de nem mindenhol. Addig viszont még itt van nekünk egy csomó jó koncert a FEZEN-en és ha végképp nem bírunk a felesleges energiáinkkal, akkor egy rakás sportos programon vehetünk részt augusztus első hétvégéjén. Azért csak ésszel, mert még bőven tart a kánikula!

Fesztivál: FEZEN
Mikor?: Augusztus 2-5., szerda-szombat
Hol?: Takarodó út

Huszadszor is FEZEN, aminek a felén már túl is vagyunk. Pénteken és szombaton azért még lesznek erős koncertek, amikre érdemes kiporoszkálni a Takarodó útra. Péntekre még vannak jegyek, viszont szombatra már minden napijegy elkelt. Nem is csoda: a fesztivál utolsó napján olyan előadók lesznek színpadon, mint a világhírű The Offspring és a Scooter, a magyarok közül pedig többek között a Vad Fruttik, a Fish!, a Paddy & The Rats és az Akkezdet Phiai is fellépnek. Pénteken sem lesz gyengébb a mezőny és erre a napra még lehet kapni belépőket is. A Tankcsapdával ünnepli majd születésnapját a fesztivál, rajtuk kívül jön még Shaggy, a Brains, a Kiscsillag, az Irie Maffia és Glenn Hughes is.

Strand: Utolsó nyári strandolás
Mikor?: Augusztus 4-5., szombat-vasárnap
Hol?: Bárhol

Állítólag augusztusban alaposan kibabrál velünk az időjárás és a nyár elején megszokott formáját hozza majd. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy hiába lesz hétköznapokon rekkenő hőség – de minimum egy sima nyári meleg –, szinte minden hétvégére elromlik majd az idő. Tehát ha valaki biztosra akar menni, és még egyet fürdeni akar a Balatonban, a Velencei-tóban vagy akárhol, az erre a hétvégére tervezzen ilyen programot, biztos, ami tutiziher. Azt, hogy brutális meleg és extrém UV-B sugárzás várható vasárnap estig, nem is sulykoljuk többet. Mindenki tudja,hogy milyen védőfelszerelésekkel induljon neki egy strandolós hétvégének.

Sport: 8. Velencei Tóúszás és Túratriatlon
Mikor?: Augusztus 5., szombat 9:00
Hol?: Sport Beach, Gárdony

Szombaton elképesztően meleg várható, ezért csak a tényleg nagyon jó felkészültséggel bíróknak ajánljuk az idei Velencei Tóúszást és Túratriatlont. Just for fun inkább senki ne vágjon bele ebbe, vagy maximum a tóúszásig tervezzen és inkább készüljön fel a jövő évire becsülettel. Jobb letudni egy ilyet függőlegesen, mint vízszintesen. Ettől függetlenül senkinek a kedvét nem akarjuk elvenni a dologtól, mert amúgy a hétvége egyik legerősebb Fejér megyei programjának ígérkezik, csak hát na: rohadt meleg lesz.

Mozi: Ultra - vetítés és közönségtalálkozó
Mikor?: Augusztus 4., péntek 19:00
Hol?: Cinema City Alba

Kevés annál jobb dolgot lehet elképzelni az év egyik legmelegebb napjának estéjére, minthogy a legkondicionált moziban nézzünk filmet a szabályosan az életükért küzdő futókról. A Spartathlon a világ egyik legkeményebb futóversenye, ahova nem nyerni mennek az emberek, hanem célba érni. Aki fut és komolyan is csinálja, egyszer mindenképpen szeretne ide eljutni. Péntek este testközelből lehet élményeket szerezni a 246 km-es versenyről, mert a Cinema Cityben este hétkor levetítik a filmet, ráadásul a készítőkkel is lehet beszélgetni egy közönségtalálkozó keretében. A filmről korábban itt írtunk.

Mozi: A setét torony
Mikor?: Augusztus 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Kevés filmet vártak jobban idén a fantasy filmek és regények szerelmesei, mint A setét tornyot. A Stephen King könyveiből készült film viszont a kritikák szerint nem hozza a minimálisan elvárható szintet sem, magyarán bűnrossz. A legegyszerűbb, ha ezt mindenki maga dönti el, és különben is: az igazi rajongó maga győződik meg arról, hogyan sikerült az alkotás. Ha másért nem, azért mindenképpen érdemes beülni a moziba, hogy az kiderüljön, hogyan lehet rossz filmet csinálni olyan színészekkel, mint Idris Elba vagy Matthew McConaughey.

Fehérváron túl: Utolsó hekk a Római Parton
Mikor?: mielőbb
Hol?: Római Part, Budapest

A pletykák szerint nem sok van már hátra az ország egyik legjobb hekkező helyének: hamarosan elkezdik a mobilgát építését a budapesti Római parton. Ezzel párhuzamosan olyan remek kis láblógatós helyek jövője vált erősen kérdőjelessé, mint például a Fellini Római Kultbisztró, a Nap bácsi vagy a Két Rombusz. Arról ne is beszéljünk,hogy vélhetően az a mondat sem hangzik majd el a recsegős hangosbemondóban többet, hogy "Andi! Andinak tálalnám a két hekket. Andi!" Ha már voltál a Római parton, akkor azért, ha még nem, akkor meg azért érdemes akár erre a hétvégére beiktatni egy kirándulást. Ki tudja, meddig teheted még ezt meg...

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek