6 évnél régebbi cikk

Megtaláltuk a legcukibb óriásbáb rajongót!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Megtaláltuk a legcukibb óriásbáb rajongót!

Nem csak a felnőtt közönség, a gyerekek is nagy izgalommal várják már a Királyi Napokat. Az óriásbábok felvonulása szombatonként rengeteg apróságot lenyűgöz, de Bujka-Tarlai Barnabás lelkesedése még így is kitűnt a tömegből. A kisfiú mindössze három éves, de kívülről fújja a magyar királyok neveit, ő maga pedig egyenesen Szent István bőrébe bújt bele.

"Én vagyok Szent István!" - jelentette ki határozottan munkatársunknak Bujka-Tarlai Barnabás. A három éves kisfiú az óriásbábok egyik legifjabb, de mindenképpen legelszántabb rajongója. A fényképezéskor is gondosan igazgatja el magán a palástot, mert annak bizony a földig kell érnie. Az anyukája által szabott uralkodói öltözékben, csillogó koronával a fején, nehéz kardját lóbálva, átszellemülten várja minden szombaton a királybábok felvonulását.

Az ifjú király még a Fehérvár Televízió kameráitól sem jött zavarba, magabiztosan mesélte el, hogy neki bizony otthon az anyukája el szokta mesélni a magyar királyok történetét.

Barnabás és Benkő-Igaz Krisztina (Fotó: Kiss László)

 Amikor pedig Benkő-Igaz Krisztinával, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjével végignézték a királybábokról készíthető papírmaketteket, Barnabás határozott ráismeréssel sorolta Könyves Kálmán, Asztrik püspök, Szent László vagy Imre herceg nevét. "Géza fejedelem. Őt nem szeretem." - jelentette ki végül ellentmondást nem tűrően a kisfiú. Arra kérdésre pedig, hogy akkor ki a kedvence, habozás nélkül rávágta: "Szent István!" (Micsoda kérdés, hiszen mi másért is játszaná éppen azt, hogy ő Szent István?)

 Nem is vitatjuk. Inkább lássunk még néhány cuki fotót a legkisebb Szent Istvánról:

Itt pedig a Fehérvár Televízió felvételeit is megnézhetitek Barnabásról:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek