6 évnél régebbi cikk

Fehérvári menza is volt a NÉBIH tesztjén megbukottak között
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári menza is volt a NÉBIH tesztjén megbukottak között

Jó hír, hogy jeles minősítés is született. A közelmúltban megvizsgált Fejér megyei konyhák 5 százaléka, ezen belül pedig a fehérváriak 1 százaléka kapta a legjobb osztályzatot. Az elégtelen és a jeles minősítések aránya egyaránt az országos átlag alatt volt megyénkben.

Fejér megyében a főzőkonyhák többsége közepes, Fehérváron viszont jó és közepes – ez az eredmény született a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzésén, ahol a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhákat vizsgálták a szakemberek.

Az összes minősített konyha közül 34 volt székesfehérvári, melyek csaknem 18.000 főt látnak el naponta. A megyeszékhelyen 1 jeles, 4-4 elégtelen és elégséges, valamint 13-13 közepes és jó eredmény született.

Fejér megyében összesen 146 főzőkonyhát minősített a NÉBIH, melyek együttesen közel 49.000 embert étkeztetnek. Az értékelés során a konyhák többsége közepes (44%), illetve jó (32%) minősítést kapott. Az elégtelen (3%) és jeles (5%) minősítések aránya egyaránt az országos átlag alatt volt.

A NÉBIH ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek