6 évnél régebbi cikk

Kisvárosi gyilkosokkal indul az évad a Barátság moziban
Fehérvár Médiacentrum fotójaKisvárosi gyilkosokkal indul az évad a Barátság moziban

Rövid nyári szünetet követően augusztus 21-én, hétfőn 18 órakor a Kisvárosi gyilkosok című dán fekete komédiával indul az évad a Barátság moziban. Az újdonságok mellett vetítik majd a Kincsem című magyar kalandfilmet és a Testről és lélekről című, a Berlinalén Arany medvével jutalmazott magyar játékfilmet is.

A város művészmozija másfél hónapos nyári szünetet tartott, amelynek során ezúttal a filmszínház közönség által talán kevésbé látható része, a gépterem újult meg.

A szünet után egy dán fekete komédiával, a Kisvárosi gyilkosokkal indul az évad: a történetben két kisvárosi lúzer szeretne megszabadulni a feleségétől, de lehet, hogy erre nem az interneten rendelt orosz bérgyilkosok alkalmazása a legjobb módszer… A nyitónap másik filmje is egy vígjáték: a Bébibumm című francia alkotásban anya és lánya egyszerre kerül áldott állapotba.

Az előttünk álló évad további ínyencségeket is kínál majd. Műsorra kerül az Elválaszthatatlanok című olasz filmdráma, az Atomszőke című amerikai akcióthriller, a Swingerklub című dán és az Ötven tavasz című francia romantikus komédia, valamint a Mérgezett egér című osztrák-német vígjáték is. A művészmozi közkívánatra visszahozza ez elmúlt időszak nagy sikereit, a Kincsem című magyar kalandfilmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmjét és a Gemenc – Az árterek világa című magyar természetfilmet is.

A Barátság mozi az őszi évadban is igényes magyar és külföldi – elsősorban európai – művész- és dokumentumfilmekkel, animációs alkotásokkal várja a közönséget. Szeptembertől újra rendszeresen, kedvezményes áron ajánl filmeket iskolai csoportoknak és óvodáknak.

A részletes műsort ide kattintva olvashatjátok!

(forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek