6 évnél régebbi cikk

Térj vissza a harmincas évekbe!
·Kult·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaTérj vissza a harmincas évekbe!
·Kult·Utolsó frissítés: undefined

Harmincas évekbeli ruhákat, sminkeket, kalapokat is felpróbálhatsz csütörtök este a Csók István Képtárban! Igazi időutazás vár Rád: koktélozás közben hallgathatod a korszaklegnépszerűbb jazz és szving melódiáit, sőt a táncokkal is megismerkedhetsz.

A Ciao Laura! címet adták az Aba-Novák kiállításhoz kapcsolódó egész estés rendezvénynek, melyre csütörtökön 17 órától várják az érdeklődőket a Csók István Képtárban. A program tárlatvezetéssel kezdődik, egy szaxofon- és zongoraduó jazz standardokat játszik, és a művész Laura-festményéhez kapcsolódó életképeket is lehet készíteni. A kellékek közül nem hiányoznak majd a korabeli ruhadarabok, a ’30-as évek életérzését pedig swing-előadás idézi meg. Az esemény ihletője Aba-Novák Vilmos Laura című 1930-as festménye:

 

A Múzeumok Éjszakáján megnyílt tárlat augusztus 23-án, szerdán jelentős állomásához érkezett: ekkor tekintette meg az ötezredik látogató az Aba-Novák-kiállítást. A Csók István Képtár tárlatán a budapesti Hidvégi Dorottyát Brájer Éva alpolgármester és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója köszöntötték. A kiállítás október 29-ig tekinthető meg.

 

A tárlatvezetésen csütörtök délután, az érdeklődőket Kováts Kristóf, a művész unokája kalauzolja végig az alkotások között. Jazz standardeket játszik Mits Marci és Szabó Dávid, egészen este 21 óráig élvezhetjük a szaxofon- és zongoraduó előadását. Legyen Ön is Laura! felkiáltással pedig a híres Laura-festmény nyomán életképek résztvevői is lehetünk. Miután felpróbálunk néhány a kor divatját idéző ruhadarabot, elegáns kalapot, a '30-as évek sminkdivatját is letesztelhetjük az arcunkon Végh-Szirmai Irén segítségével. Ha pedig elkészült az összeállításunk, Igari Balázs fotós meg is örökíti azt az utókor számára.

 20 órakor a századelő amerikai életérzését mutatják be a Paraba Swing Club táncosai Bokor Attila vezetésével. Valahogy így:

 

A rendezvény vendégeit hűsítő koktél várja, aki pedig kalapban érkezik, annak az este meglepetést is tartogat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek