6 évnél régebbi cikk

Változik az Aranybulla Művészeti Napok programja!
Fehérvár Médiacentrum fotójaVáltozik az Aranybulla Művészeti Napok programja!

Vámkezelési eljárás miatt egyelőre még nem érkezett meg a birminghami művészek alkotásait bemutató kiállítás anyaga Székesfehérvárra. A fesztivált természetesen így is megnyitják ma 18 órakor, azonban a program módosul: az elmúlt évek nemzetközi művésztelepein készült alkotásokból rendezett válogatástárlattal kezdődik az Aranybulla Művészeti Napok.

Ma kezdődik az Aranybulla Művészeti Napok Székesfehérváron, a nyitó kiállítás anyagául szolgáló birminghami művészek alkotásaiból álló gyűjtemény azonban vámkezelési eljárás miatt egyelőre nem érkezett meg. Ezért az elmúlt évek nemzetközi művésztelepein készült alkotásokból rendezett válogatástárlattal nyílik meg ma este a fesztivál. A pénteki és szombati zenei programok változatlan formában várják a látogatókat az Öreghegyi Közösségi Házban.

Hagyományosan Székesfehérvár testvérvárosainak együttműködésével megvalósuló kiállítással készült A Szabadművelődés Háza az idei Aranybulla Művészeti Napokra. Sajnos – a vámkezelési eljárás elhúzódása miatt – a birminghami alkotók munkáiból tervezett tárlatot csak később tudják megrendezni, de a programsorozatot ma 18 órakor mindenképpen megnyitják. Az Öreghegyi Közösségi Házban az elmúlt évek nemzetközi művésztelepein készült alkotásokból láthatnak válogatást a látogatók. Székesfehérvár olasz, bolgár, amerikai, német, angol, román, lengyel és finn testvérvárosaiból érkezett művészek munkáit állítják ki, színes körképet adva kortárs alkotók műveiből az intézménybe látogatóknak.

Az Aranybulla Művészeti Napokat Östör Annamária önkormányzati képviselő nyitja meg 18 órakor, majd a válogatástárlaton végigsétálva időzhetnek a résztvevők az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol az eredeti terveknek megfelelően 20 órakor kezdődik Buch Tibor színész, operett- és musical énekes Nyáresti vigadalom „másképp” című estje. Szombaton 20 órakor pedig Deák Bill Gyula és zenekara koncertje zárja az idei Aranybulla Művészeti Napokat.

A Székesfehérvár amerikai testvérvárosának tíz művészét bemutató kiállítást is meg fogja rendezni A Szabadművelődés Háza. Amint az intézménybe megérkeznek a birminghami alkotások, tájékoztatást adnak a tárlat megnyitójának új időpontjáról!

Forrás: ÖKK

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek