6 évnél régebbi cikk

Egy amerikai magyar készítette a nyár leghangulatosabb videóját Fehérvárról
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Egy amerikai magyar készítette a nyár leghangulatosabb videóját Fehérvárról

Ha látni akarod egyben az egészet, nézd felülről a dolgokat. Ez lehet az elve az Amerikában élő John Fehérnek is, aki egy ideje látványos drónvideókkal szórakoztatja követőit a Youtube-on. A videós néhány hónapja Fehérváron járt, és elkészítette a nyár leghangulatosabb videóját városunkról. Vagyis rögtön kettőt is.

Előbb június 11-én a Bory-várról, két héttel később a Belvárosról töltött fel elképesztően látványos videót az internetre John Fehér. A Facebook adatlapja szerint a Washington állambeli Auburnben élő videós öt évvel ezelőtt indította el Youtube-csatornáját, ami igazán csak az utóbbi hónapokban lett aktív: ekkor jelentek meg a jellemzően 4K-ban forgatott drónvideók olyan fantasztikus helyekről, mint a lakhelyéhez közeli Seattle, a kicsit távolabbi, egzotikus Hawaii, vagy éppen a csodaszép olaszországi Cinque Terre.

John Fehér idén nyáron Magyarországon járt és több Budapesten készült videó mellett forgatott kisfilmet Székesfehérváron is. Az ugyancsak 4K-s videók fantasztikusan adják vissza a Belváros és a Bory-vár hangulatát.

Ilyen tehát egy amerikai magyar videós szemével a Belváros:

Ez pedig a Bory-vár:

Bár nem Fehérvár, de személyes kedvencünk John Fehértől - a két fenti mellett természetesen - ez a néhány évvel ezelőtti, egy kolibri táplálkozásáról készült szuperközeli videó:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek