6 évnél régebbi cikk

Hétfőn újra megszólal a sziréna
·Hírekszirénapróba·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaHétfőn újra megszólal a sziréna
·Hírekszirénapróba·Utolsó frissítés: undefined

Mindenki nyugodjon le a "csudába"! - ahogy a mostanában elterjedt mondás is szól, ugyanis hétfő délelőtt riadót fújnak Fehérváron, ám nem a közeledő aszteroida vagy háborús készültség miatt, hanem szimplán csak letesztelik a városba telepített, lakossági tájékoztató szirénákat. Ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer.

Tisztán emlékszem arra, hogy gyerekkoromban mekkora riadalommal szállingóztunk ki a suli udvarára egy-egy hasonló szirénázós történet közben. Jó, nyilván előre szóltak, hogy mi lesz a szitu, de amikor ténylegesen a füledbe süvít a hang, akkor legyél férfi a talpadon, főleg tíz évesen. Na, most hétfőn is hasonló élményben lesz része városunk lakóinak, ugyanis Székesfehérvár külső védelmi vonalának gyakorlatán kétszer is megszólalnak a szirénák.

Az akcióra egészen pontosan 10.50-kor és 11.40-kor kerül sor. Az első jelzésnél egy szöveges tájékoztatót hallhatunk, majd ezután jön mindenki kedvenc része, a 2 percig tartó folyamatos "Katasztrófariadó" szirénahang. A gyakorlat végén pedig jön a második hullám, azaz a szöveg után a "Veszély elmúlt" szirénáé lesz a főszerep, amely kétszer egymás után fél percig "szórakoztatja" a nagyérdeműt. A védelmi tesztet kihasználva ez idő alatt a sulikban tűzriadó-gyakorlatot tartanak. Tehát semmi para, a szirénák megszólalása csak a rendszer próbája, a lakosságnak az égvilágon semmi dolga nem lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek