6 évnél régebbi cikk

Egy fehérvári színkör a tankönyvekben? - Cool!
Fehérvár Médiacentrum fotójaEgy fehérvári színkör a tankönyvekben? - Cool!

Igen bizony, jól olvastad, egy fehérvári színkör, egészen pontosan a Prospero Színkör bekerült az idei tizenkettedikes tankönyvekbe. Ugye milyen menő? Jó, persze ez nem valami újkeletű dolog, de az ilyen kis apróságoknak mindig örül egy lokálpatrióta. Hajrá, Fehérvár!

A Prospero Színkör egy fehérvári székhelyű, állandóan működő színházi műhely. Pontosan 2000-ben alakultak a Szabadművelődés Házában tizenhét (15-30 év közötti) fiatal részvételével, így már tizénhét éve szórakoztatják a színházba vágyó nagyérdeműt. A színészi csoport azt a célt tűzte ki, hogy évről-évre olyan produkciókat varázsoljon színpadra, amely nem csak a szórakoztatásról, hanem a komoly művészi munkáról is szól. 

Minden évben, ha úgy tetszik évadonként, legalább egy előadással készülnek, és arra törekednek, hogy a Prospero Színkör a városban a színházszerető közönség által kedvelt, állandó játszóhelyként működjön. Persze, ahogy lenni szokott a produkciók nem tűnnek el nyomtalanul, hiszen az elmúlt évek során rengeteg díjat és elismerést zsebeltek be a társulat tagjai. Az alapítás után, egészen pontosan 2003-ban a celldömölki I. Soltis Lajos Színházi Találkozón elnyerték a Magyar Színjátékos Szövetség produkciós díját, és azóta sem állnak meg.

 

És hogy legújabb elismerésükről is szóljunk: mostantól a végzős nebulók is tudni fogják, ki vagy mi is az a Prospero Színkör, ugyanis "A Kopasz énekesnő" című előadásukkal bekerültek a tizenkettedikes irodalom tankönyvekbe. Mondanom sem kell, reméljük, hogy a következő körben a fehérvári színházi műhely az irodalom tételekről köszön majd vissza.

Az alábbi videón megleshetitek "A kopasz énekesnőt":

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek