6 évnél régebbi cikk

Minden női csapatban benne van a meglepetés - A Fradinál rajtol az Alba Fehérvár KC
Fehérvár Médiacentrum fotójaMinden női csapatban benne van a meglepetés - A Fradinál rajtol az Alba Fehérvár KC

Az ősz beköszöntének egyik csalhatatlan jeleként egyre több csapatsportágban kezdődik meg a bajnokság, hétvégén az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói is megkezdik menetelésüket. Kezdésként rögtön a Ferencváros vár Deli Rita lányaira, akik egészséges önbizalommal készülnek, mert ahogy Pelczéder Orsolya megfogalmazta: "Minden női csapatban benne van a meglepetés".

A fehérvári csapat hosszúra nyúló, két hónapos felkészülési időszak után vág neki a pontvadászatnak. Nyáron alaposan átalakult a keret, rengeteg új játékost kellett beépítenie a csapatba Deli Rita vezetőedzőnek. Pelczéder Orsolya, a válogatottnál is számításba vett szélső szerint melós, de hasznos hónapok után vághatnak neki a bajnokságnak.

- Szerintem összeállt a csapat, nagyon korán kezdtük a felkészülést, július 10. óta edzünk és készülünk a bajnokságra. A szurkolók számára ez talán egy csendesebb időszak, de mi keményen dolgoztunk itt a Köfém Sportcsarnokban. Erre szükség is volt, mert sok új játékos érkezett a csapathoz, akiknek a beilleszkedése szerintem jól sikerült, úgyhogy készen állunk a rajtra. A játékunk, a taktikánk megmaradt, nagyon kemény védekezés és gyors lerohanások jellemzik majd a csapatot, ebben szerintem nagyon jól fogunk teljesíteni. Remek játékosok érkeztek a nyáron, velük biztosan erősödtünk, ha pedig csapatként is jól helytállunk, akkor szép sikerek várhatnak ránk a szezonban.

Pelczéder Orsi góljaira is szükség lesz az FTC legyőzéséhez (Fotó: albakezi.hu)

Nem mondhatni, hogy Fortuna kegyesen bánt az újjáalakuló csapattal a sorsoláskor, hiszen az első fordulóban, szeptember 9-én a pontvadászat egyik favoritja, a Ferencváros lesz az ellenfél, ráadásul a fehérváriaknak idegenben kell pályára lépniük. Pelczéder Orsi azonban bizakodó, szerinte ugyanis benne lehet a meglepetés a csapatban.

- Ahogy közeledik az első bajnoki érzékelhető egy kis feszültség a csapaton, mindenki játszana már, mindenki ki van éhezve az éles meccsekre. Remélem ez abszolút pozitívan nyilvánul majd meg a Ferencváros otthonában. A Fradival rögtön belecsöppenünk a közepébe, de ez egyáltalán nem baj, én nagyon komoly mérkőzést várok. Minden női csapatban benne van a meglepetés, úgyhogy bízom benne, hogy jó meccset játszunk majd és sikerül pontot, akár pontokat szereznünk a fővárosban.

A csapat készen áll a bajnoki rajtra (Fotó: facebook.com/albafehervarkc)

A Ferencváros elleni meccset követően ebben a hónapban még két bajnoki vár a lányokra, szeptember 15-én hazai pályán a Kisvárda, 20-án idegenben a Kecskemét lesz az ellenfél.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek