6 évnél régebbi cikk

A nagy cél az Australian Open, de a héten Fehérváron nyerne Udvardy Panna
Fehérvár Médiacentrum fotójaA nagy cél az Australian Open, de a héten Fehérváron nyerne Udvardy Panna

Mozgalmas heteket él meg Udvardy Panna, a fiatal fehérvári teniszező nemrég a Kiskút TK-val ünnepelhetett Szuperliga győzelmet, majd elődöntőbe jutott a Dunakeszin rendezett, 60.000 dollár összdíjazású tornán, keddtől pedig már második kiemeltként hazai környezetben bizonyítana.

Udvardy Panna nem unatkozik, sorra játssza és szerencsére az esetek döntő többségében nyeri is a meccseket. A fiatal teniszező aktívan kivette részét a Diego SC-Kiskút Tenisz Klub Szuperliga-győzelméből, majd immáron egyéni karrierje szempontjából kiemelkedően fontos akadályokat vesz sikerrel. A selejtezőkkel már elstartolt, a főtáblás meccsekkel kedden bemutatkozó, 15.000 dollár összdíjazású ITF Future női nemzetközi tenisztornán abszolút esélyesként léphet pályára a fehérvári hölgy.

- Második kiemeltként sem bízhatom el magam, papírforma alapján döntőt kellene játszanom, de tudjuk, hogy néha semmit sem jelent a papírforma. Viszont felkészülten, úgyhogy mindenképpen bizakodóan várom a nyitófordulót. Az elmúlt hetek jól sikerültek, a Dunakeszin rendezett, 60.000 dollár összedíjazású tornán bejutottam a legjobb négybe, ami nagyon boldoggá tett és remélhetőleg olyan lendületet is ad, melyet ki tudok használni a fehérvári tornán.

Udvardy Panna második kiemeltként, de nem elbizakodva készül a fehérvári tornára (Fotó: Simon Erika)

Udvardy Panna különleges érzésekkel készülhet a fehérvári versenyre, hiszen hazai pályán úgy teniszezhet, hogy immár a világ 400 legjobb játékosa között tartják számon, Dunakeszin aratott sikereinek köszönhetően a 398. helyre lépett előre a WTA világranglistáján.

- Különleges érzés Fehérváron teniszezni, imádom az itteni pályákat, amikor a Szuperliga meccseket játszottuk, fantasztikus volt a hangulat. Most is ebben bízom, mert nagyon sokat segíthet a jó szereplésben. Természetesen meghatározó, hogy négyszázon belülre kerültem a világranglistán, szeretnék tovább javítani ezen a helyezésen, mert a nagy cél a januári Australian Openen való indulás, ehhez pedig kellenek a jó eredmények.

A nagy cél tehát adott Udvardy Panna előtt, aki egy fontos lépést épp Fehérváron tehet meg. A 15.000 dollár összdíjazású ITF Future női nemzetközi tenisztornáról részleteket az ITF honlapján vagy a rendező Kiskút TK Facebook oldalán találhattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek