6 évnél régebbi cikk

Hova pöcköljük a cigicsikket, ha igazán suttyók akarunk lenni? Fehérvári kisokos kezdőknek és haladóknak
Fehérvár Médiacentrum fotójaHova pöcköljük a cigicsikket, ha igazán suttyók akarunk lenni? Fehérvári kisokos kezdőknek és haladóknak

Ha mindenképpen meg szeretnénk felelni a magyar, akarom mondani székesfehérvári néphagyományoknak, akkor az aszfalt közepére, esetleg az utánunk haladó gyanútlan autós szélvédőjére. De semmiképpen se az arra kijelölt hamutálcába. Az szigorúan tilos!

Amennyiben meghódítás alatt álló asszonyállat is van a társaságunkban, mindenképpen két ujjal, elegánsan és jó messzire pöcköljük a kivégzett dekket, ahogy a minap az egyik székesfehérvári buszmegállóban feszítő, bő negyvenes amorózó is tette. Ja, és semmiképpen se kövessük a távolodó csikk repülési ívét, még flegmán se, mert esetleg feltűnik, hogy a gyanútlanul arra közlekedő autós karosszériáján fröccsen a parázs.

De lássuk csak, hova is való a már elszívott cigaretta gyászos maradványa:

Úttest

Mindenképpen kezdjük az út közepével, ha már fent is egy ilyen esetet taglaltam. Teljesen jó, ha álló vagy sétáló helyzetből pöccintjük el a dekket, kezdőknek elég, ha a vakvilágba lövik ki, haladóknak kötelező megcélozni az arra elhaladó gépjárműveket. Nehezített pálya, ha mi magunk is autóban ülünk, és a lehúzott ablakon elegánsan kieresztjük a még füstölgő csikket. Figyelem, itt kötelező a mögöttünk haladó gépjármű szélvédőjét eltalálni, azonnali szívrohamot és agyvérzést okozva. Ha ez még nem megy, a minimum akkor is az, hogy az anyósülés oldali ablakon keresztül a lehetőleg alaposan kiszáradt fűvel borított árokba kerüljön a még égő cigi. Ha elég lazák vagyunk, akkor egyből tárcsázzuk is a 105-öt, ha viszont inkább a suttyó vonalat erősítenénk, akkor elégedett félmosollyal a szájzugunkban hajtsunk tovább.

via GIPHY

Járda

Semmiképpen se felejtsük el a gyalogos közlekedésére szolgáló aszfaltcsíkot, mint célobjektumot. Menet közben, buszmegállóban várakozva, de autóból is remekül meg tudjuk célozni a járdát elpöfékelt cigink maradékával. Nem javaslom azonban, hogy csak úgy, minden cél nélkül pazaroljunk el egy töltet, mindenképpen várjuk meg, amíg egy gyalogos arra halad. Nyáron kötelező a gumipapucsba pöccinteni, egyébként pedig teljesen jók vagyunk, ha legalább 10 centire az áldozat mellé lövünk. Hadd ijedezzen, ő baja, hogy éppen arra jött. Nehezített pálya a mozgó babakocsiba stukaként belőni a még égő csikket. Nem kell elfutni, maximum verbális agresszióban lehet részünk, hiszen az anyatigrisek kivétel nélkül úgy vannak kódolva, hogy először visító csemetéjüket kapják a karjukba. Mire elhal a bőgés, lazán továbbsétálunk.

via GIPHY

Homokozó

Na, ez az igazi menőség, ami a strandon sokkal nagyobbat üt, ha éppen érthetetlen módon arra kószáló és kellően felelőtlen négyévesnek sikerül a meztelen talpával végül elnyomni a lazán elhajított dekkünket. Persze a hagyományos, városi játszóterek homokozója is megfelelő célpont, hiszen igenis extra csemege lehet cigicsikkünk a homokot túró, fejlődő szervezet számára. Akár meg is köszönhetik, hogy tágítjuk a tűréshatárukat és ingyen erősítjük az immunrendszerüket. Be lehet menni a patikába és megnézni, hogy egyébként vastag ezreseket kell kifizetni egy-egy éppen csak használható multivitaminért. Extra: játszótéri padok környékét is feldíszíthetjük, vastagon beborítva a már kikoptatott füves területet (ugye, a füvesítés ellenértékéért meg ugorjunk be a Városgondnokságra!). Még jobb, ha mondjuk éjszakai tivornyázásunk extrájaként telibe is hányjuk a csikkszőnyeget.

via GIPHY

Fesztiválok hullámzó embertömege

Igen, igen, az igazi suttyók vadászterülete ez: emberek számolatlanul, többnyire lenge ruhákban és néhány lúzer papucsban. Amennyiben olyan menők szerencsések vagyunk, hogy a falkánkban több suttyó is helyet szerzett magának, úgy egy jópofa versenyt is indíthatunk. Egy kevert jár a papucs és az éppen elemelkedő talp közé belőtt csikkért, kettő, ha hátulról nyakat találunk. Extra felest ért, amennyiben az áldozat haja diszkréten füstöl is. Az éjszaka császára cím azonban mindenképpen annak jár, aki egy-egy (természetesen a férfiak provokálása céljából) lengébben öltözött hölgy dekoltázsába pöccinti a csikket. Bónusz: ugyanez néhány férfitrikóba célozva. Itt nem árt, ha előtte ellenőrizzük, hogy érvényes-e a TAJ-kártyánk.

 Ez egy nagyon kezdő megoldás. Merjünk nagyot álmodni! (fotó: pixabay)

 

A szomszéd kertje, erkélye

Ebben a sportban az a nagyon király, hogy egyszerre többcélú, ami az igazi suttyók lelki kielégülése szempontjából üdvös. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy birtoklunk egy kis kertet a város közepén, eszünkbe ne jusson hamutálcát vásárolni. Amennyiben pedig akad kellően tapintatlan ismerősünk, aki efféle, teljesen felesleges ajándékkal lep meg, még a szeme láttára vágjuk a szekrénybe, kukába, de akár vissza is adhatjuk neki. Szóval, a hamutálca továbbra is tabu, nem úgy a szomszéd/szomszédok kertje. Javaslom, hogy a nagyobb hatás elérése érdekében csak azt a szomszédot tiszteljük meg elszívott ciginkkel, aki maga nem dohányzik, esetleg kisállata, gyermeke van. Igyekezzünk minden esetben még égő állapotban a szomszédba juttatni az ajándékot. Bónusz: ha van olyan elővigyázatlan, hogy a telekhatár közelébe tereget, mindenképpen célozzuk meg a tiszta ruhákat. Ha ez sincs, akkor keressünk száraz növényekkel borított területet, komposztot, legvégső esetben pedig a virágágyást. Bár ez utóbbi esetben kárt sajnos nem okozunk, csak némi bosszúságot.

Ha panellakók vagyunk, és abból is a suttyófajták közé szeretnénk tartozni, számos lehetőség adott. Alaphelyzet, hogy a dekk helye a szomszéd erkélyén van. Reméljük, oda is tereget, az alsó szomszéd meg van annyira sznob, hogy műfüvet terített a betonra. Akkor nyertesek vagyunk. Ha efféle extrák nem állnak rendelkezésünkre, még mindig jó célpontot nyújthat egy-egy közelünkben található nyitott ablak, amin remélhetőleg szép csipke függöny lengedez. Az tud ám csak igazán lángolni. Ez utóbbi esetben azonban legyen beprogramozva a 105-ös szám a telefonunkba, mert könnyen megeshet, hogy az elővigyázatlan lakótárs nem tartózkodik az otthonában, így a tűz a mi lakásunkra is átterjedhet. Na, ez a pofátlanság!

A nagyobb hatásfok érdekében hívjunk barátokat és tartsunk célzóversenyt is. Amenyiben a célzás, az elfogyasztott célzóvizek ellenére sem megy, egy laza csuklómozdulattal pöccintsük a vakvilágba a csikket. Haladó suttyók azért ne legyenek ennyire céltalanok: nézzünk ki egy gyalogost, de a babakocsis anyuka itt is bejátszik, esetleg a gondosan ápolt virágágyás vagy valamelyik feltörekvő újgazdag frissen vásárolt autója is kiváló célpont lehet. Extra, ha sikerül úgy céloznunk, hogy a tetőn marad a csikk és nyomot éget a friss dukkóba. Ez mondjuk sok gyakorlást igényel, de egy igazi suttyó számára semmi sem jelenthet akadályt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek