6 évnél régebbi cikk

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét
Fehérvár Médiacentrum fotójaA karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

96 nap múlva lesz szenteste, az testvérek között is több mint három hónap. Ez persze egyáltalán senkit nem zavar a kiskereskedelmi láncok marketingosztályán, és már meg is kezdték az ünnephez kapcsolódó termékek árusítását. Maximum ránk rohad majd a sok szaloncukor meg egyéb bizbasz. Na és akkor mi van?

Nem mondom, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy amolyan bréking jelleggel megérkezett a karácsony Székesfehérvárra, hiszen a BRÉKING: A karácsony hivatalosan is megérkezett Székesfehérvárra című cikk 2016. szeptember 28-án születt. Ebben így fogalmaztunk: 

"Jövőre talán még eddig sem kellene várni. Minek? Egyszerűbb lenne az augusztus 20-i tűzijáték után a dinnyeárusok ketreceit gyorsan üríteni, a lékelő kések helyett előkapni a baltákat, a krétával írt táblákat letörölni és a "/kiló" helyett "/méter"-t írni rájuk, az árukészletben a ceceit, a mag nélkülit, a sárgát és a görögöt lucra, ezüstre és normandra cserélni, aztán hadd szóljon."

Ha esetleg ezért a mondatért tették idén ismét korábbra a karácsony eljövetelét, akkor ezúton is megkövezném magamat, és elnézést kérek mindenkitől. De főleg a kisgyerekes családoktól. Idén ugyanis a karácsonyi riadólánc még a tavalyinál is korábban, szeptember 17-én észlelte az első piros-fehér, mézesmázas, fahéj-koriander illatú ketyerék és feleslegességek felbukkanását.

Míg egy évvel ezelőtt a Penny Market volt a december végi ünnep úttörője, addig idén a KiK vállalta magára a feladatot és az egy évvel ezelőttihez képest bő tíz nappal korábban megszórta az akciós farmerek, mellények és pulóverek között válogatókat egy adag szeretet ünnepével. Mivel a karácsony=tél=hideg relációban dolgozó szakemberek lassan mindent bevetnek, amivel a saját portékák megvásárlásra próbálják rávenni a jóhiszeműt, ezért idén már a karácsonyi pingvin is megjelent a polcokon. Innentől pedig már csak egy nagyon aprócska lépés választ el minket attól, hogy akár a következő szezonban megismerhessük a karácsonyi fókát, a karácsonyi rozmárt, a karácsonyi sarki rókát, végső esetben pedig a narválból is ki lehet hozni valami meghittet. De legalábbis meg lehet próbálni. Szóval az északi állatok és cukiságok tárháza látszólag kimeríthetetlen, maximum a globális felmelegedés tudja megtizedelni őket, a designerek fantáziája nem ismer határokat. Ráadásul a mikulássipka mindegyik fajnak jól áll. 

Ha azonban elegünk van már az állatos vonalból, akkor sincs gond: helyes kis faszánkók, ezüst gúnyába öltözötett manók (vagy mik), és fából faragott dizájnkarácsonyfák emelik felénk arcukat vagy amijük éppen van és könnyes gombszemmel kérik: vegyél meg engem is!

Végül idemásoljuk ugyanazt a pár sort, amivel tavalyi hasonló írásunkat zártuk, és amely az idei eseményeket figyelembe véve akár egy örök klasszikus is lehet a jövőben:

"Egyúttal megragadnánk az alkalmat, hogy minden kedves olvasónknak ezúton és - reményeink szerint - elsőként kívánjunk kellemes ünnepeket!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek