6 évnél régebbi cikk

Csak nagy jóindulattal lehet időjárásnak nevezni azt, ami a héten következik
Fehérvár Médiacentrum fotójaCsak nagy jóindulattal lehet időjárásnak nevezni azt, ami a héten következik

Az időjárástól azt várja az ember, hogy az évszaknak megfelelően kicsit változatos, és mindig történik valami. Példának okáért ősszel a 16-20 fok körüli hőmérsékleteket megbolondítja egy kis köd, némi szél, eső netán zivatar. Ez a hét azonban annyira egysíkú lesz, hogy metronómot lehetne hozzá igazítani.

Jobb helyeken az időjárás némi kihívás elé állítja reggelente az embereket: mit vegyek fel ma? A Magyarországon várható idő azonban az előrejelzések szerint annyira egysíkú lesz a következő hét napban, hogy ez a fajta mentális Tetris teljesen okafogyott lesz. A merészebbek pedig akár egy komplett szettel kihúzhatják a hetet, nagy megfejtésekre nem lesz szükség. Az Országos Meteorológiai Szolgálat  MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből kiderül, hogy a hét szinte minden napján 20 fok feletti hőmérsékleti maximum várható, amúgy felhős lesz az ég, de csapadék a hétvége kivételével nem igazán várható. Aki még több klasszikus meteorológiai szófordulatot olvasna, ne fogja vissza magát, itt van a teljes előrejelzés:

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után helyenként kisebb záporok  kialakulhatnak. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de napközben időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben 16-21 fokig melegszik a levegő.

Kedden a Dunántúlon többnyire erősen, a keleti megyék felett változóan felhős lesz az ég. Elsősorban a Dunántúlon várható elszórtan eső, zápor, de helyenként keleten is lehet kisebb csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 15-24 fok között alakul, az Alpokalján lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Szerdán elsősorban az Alpokalján alakulhat ki helyenként eső, zápor. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás. A minimumhőmérséklet 9-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 19-24 fok között alakulnak.

Csütörtökön többnyire napos idő valószínű kevés felhővel, csapadék nem várható, de megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken sok lesz a napsütés és nem valószínű csapadék. Szombaton már felhősebb lesz az ég és elszórtan lehet eső, zápor is. A minimumok mindkét nap 5-11, a maximumok 15-20 fok között alakulnak.

Vasárnap, október első napján többnyire erősen felhős időre és több helyen esőre, záporra lehet számítani. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek