6 évnél régebbi cikk

Egyre többen választják Székesfehérvárt úti célnak
Fehérvár Médiacentrum fotójaEgyre többen választják Székesfehérvárt úti célnak

A 8,1 százalékos országos átlaghoz képest Székesfehérváron 21 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2017-ben, és továbbra is népszerű a város mind a hazai, mind a külföldi turisták körében.

Örömteli hírekkel szolgált Székesfehérvár számára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatközlése: városunkban a vendégéjszaka számok korábbi dinamikus növekedése tovább folytatódott az év első felében, hiszen az időarányos adatok szerint 21 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma, mely magasan az országos átlag (8,1%) fölött van, Budapesten pedig körülbelül 10 százalékos a növekedés.

Ráadásul ehhez a nagyarányú növekedéshez a külföldi látogatók 16 százalékkal, a belföldi látogatók pedig 26 százalékkal járultak hozzá. A vendégek száma ennél is nagyobb, 29 százalékos növekedést mutat, a szállodai szobakapacitás kihasználtsága 2017-ben átlagosan 58 százalékos volt július végéig, ami megegyezik az országos átlaggal.

A számok, és legutóbbi Mit gondolnak Székesfehérvárról az ide utazók cikkünk végeredménye is összecseng: Fehérvár népszerű turisztikai célpont, és jól is érzik itt magukat a vendégek.

A székesfehérvári Tourinform iroda tapasztalatai alapján ráadásul az idelátogatókat érdekli a város történelme, a Székesfehérvár kínálta kulturális események, amit a szervezett programokon résztvevők létszáma is mutat. A nyár folyamán meghirdetett összesen 50 garantált programon több mint 1100 fő vett részt idén. Az iroda által szervezett összes idegenvezetés már szeptember közepén meghaladta a tavalyi vezetések számát. Nagy az igény a kulturális kínálat megismerésére, különösen vonzóak az egyedi tematikák és az interaktív programok.
(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek