6 évnél régebbi cikk

Jótékonysággal emlékezett fiára a székesfehérvári anya
Jótékonysággal emlékezett fiára a székesfehérvári anya

Elhunyt fia emlékére ajánlott fel adományokat egy székesfehérvári édesanya, hogy lehetőségéhez mérten segítsen az arra rászorulóknak. A bicikli és kerékpáros felszerelés, valamint ruhanemű jó helyre kerül, ugyanis a Fehérvár Bike Maffia a nélkülöző családok és a hajléktalanok között osztja szét.

Egy hétfő délelőtt telefonhívás érkezett a Vörösmarty Rádió reggeli műsorába, azzal a kéréssel, hogy egy édesanya, elhunyt fia biciklijét, illetve ruháit szeretné odaajándékozni egy olyan civil szervezetnek, amelynél a lehető legjobb helye lenne. Abban kérte szerkesztőségünk segítségét, hogy megtaláljuk számára azt a helyet, ahol a legjobban fel tudják használni az adományt. Így került képbe a Fehérvár Bike Maffia civil szervezet.

A Fehérvár Bike Maffia a Budapest Bike Maffia egy helyi sejtje, annak is az egyik legdinamikusabban fejlődő civil szervezete, amit fiatal biciklisek hozta létre 2011 karácsonyán. Alaptevékenységük az adománygyűjtés, és ezeknek a felajánlásoknak a kerékpárral való kiszállítása a rászorulók részére. Az országos terjeszkedés során 2016 februárjában Rillyana Foxnak, a helyi alapítónak köszönhetően Székesfehérvár is csatlakozott a Bike Maffiához.

Szerkesztőségünk pedig a Bike Maffiával hozta össze azt a székesfehérvári édesanyát, aki a kerékpározást imádó fia emlékére kívánta eladományozni annak biciklis felszerelését. 

(Fotó: Pál Loránd)

(Fotó: Horváth Reni)

(Fotó: Fehérvár Bike Maffia)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek