6 évnél régebbi cikk

Fehérvár ősszel is népszerű turistacélpont
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Fehérvár ősszel is népszerű turistacélpont

A nyárnak már rég vége, a turisztikai szezon azonban nem ért véget Fehérváron. Megújultak az állandó kiállítások, és folytatódnak a városnéző séták is. Halloween alkalmából a fehérvári rémtörténetekkel is megismerkedhetnek a látogatók.

Bár tagadhatatlanul a nyár, főleg a Királyi Napok időszaka a legmozgalmasabb idegenforgalmi szempontból Székesfehérváron, egyre inkább bebizonyosodik, hogy az ide látogatók ősszel is élménydús napokat tölthetnek el városunkban. Már önmagában a nevezetes történelmi épületek között sétálni, kávézókban üldögélve csodálni a Fő utcát vagy az Országalmát, akár fürdőbe menni a belváros szívében is csodás élmény. De ezek mellett színes turisztikai programokkal is várják az érkezőket.

"Székesfehérvár ősszel is gazdag programkínálattal várja az idelátogatókat"  - mondta el a Fehérvár Médiacentrumnak Sipos Nikoletta, a Tourinform Iroda vezetője. Hozzátette: az állandó kiállítások is megújultak, a Nemzeti Emlékhely a koronázó bazilika történetét mutatja be több interaktív elemmel. Figyelemreméltóak az időszaki kiállítások is, például az Aba Novák kiállítás a Csók István Képtárban október végéig még látható.

A tematikus városi idegenvezetések sem értek véget az ősz beköszöntével, Halloween-i programot kínálnak a résztvevőknek, fehérvári rém- és boszorkánytörténetekkel. Részletek a Fehérvár Televízió videójában:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek