6 évnél régebbi cikk

Ilyen lesz a csizmadivat 2017 telén
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Ilyen lesz a csizmadivat 2017 telén

Feltérképeztük a divatházak kínálatát, mert kíváncsiak voltunk, milyen csizmákban is lehetünk menők az előttünk álló télen. Egy-két lehetőségen alaposan elcsodálkoztunk. És persze volt, ami rabul ejtett!

Az örök piros
A vörös valamely árnyalata minden szezonban ott virít a kifutókon, legyen szó csizmáról, ruháról vagy kiegészítőkről. Ez az a szín, ami sosem megy ki a divatból és szinte mindenkinek jól áll. De legalábbis mindenki vágyik rá, mert tele van élettel, szexi és figyelemfelkeltő. Az idei tél piros csizmái ráadásul nem csak színükben feltűnést keltőek: a comközépig érő fazon mellett sem megy el senki szó vagyis inkább elismerő pillantások nélkül.

Egy dögös vörös a Fenditől (Fotó: chikoshoes.com)

Csat hátán csat
Nem éppen visszafogott személyiségeknek találták ki ezt a hosszú és rövid változatban is népszerűségre áhítozó a csizmakölteményt. Kérdés, hogy vajon minden egyes csat nyitható rajta, vagy csak díszekről van szó. Mert előbbi esetben nem éppen hóbarát lábbeliről beszélhetünk, hiszen minden apró kis résen beszivároghat a téli csapadék.

Csupacsat kreáció a Dolce and Gabbanatól (Fotó: shopunder.com)

Kristályos ragyogás
Személyes kedvencem ez az apró kristályokkal kirakott mesés lábbeli, szerintem a szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke! Bárkit ellenállhatatlanná varázsol, és már attól ünnepi hangulatba kerülhetünk, ha csak ránézünk. Aki szereti a csillogást, ezen a télen elemében érezheti magát!

Kristályokkal kirakott Saint Laurent csizma ragyogásra vágyóknak (Fotó: zoemagazine.net)

Szőrös, bolyhos, puha
Ezek a csizmák szinte csábítanak arra, hogy azonnal kirohanjunk vele a legnagyobb télbe, és varázslatosan melegen tartott lábainkon rójuk a hótól és jégtől csillogó utcákat. Sportos öltözékkel ugyanúgy mutatós, mint ha elegáns kabáttal vesszük fel.

Prada, Moncler Grenoble és Miu Miu szőrcsizmái is ihletet adhatnak (Fotó: potoli.ge)

Ha nem lenne egyértelmű
Márkahűeknek kötelezőek az ilyen, egyértelmű felirattal ellátott darabok. Nekem több mint fura a fazon és az anyagválasztás is. De nyilván nem is feltétlenül mindennapi használatra szánták a mínuszokban való rohangáláshoz. Viszont egyértelműen hangsúlyozhatja vele a saját státuszát, aki ilyen határozottan megmutatja, melyik tervező munkáját is hordja a lábain.

Ez bizony Balenciaga (Fotó: hypebae.com)

Ufósarok
Ti próbáltatok már ilyen sarkakon menni? Ha eddig nem, idén éppen ideje. Ugyanis az extrém sarokkiképzésű lábbelik közül ez csak egyetlen példa, számtalan változatban kerülnek még a vásárlók kezei közé. Előbb-utóbb képtelenek leszünk ellenállni neki.

Ufósarok a Burberry-től (Fotó: vogue.com)

Fehér, mint a hó
A fehér csizma letisztultsága mindig is vonzotta a szemet, eleganciát és szépséget sugároz. Mondhatni alapdarab a ruhatárunkban. Nem maradt le idén sem a kifutókról, ne álljunk ellen neki mi sem!

A Monse tervezői idén a hófehérre voksoltak (Fotó: cosmopolitan.com)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek